Creativity

DIY – gör egna pälstofflor à la Céline

It’s FRIDAY! Jag tänkte hälsa denna fredag välkommen med ett DIY jag gjorde i onsdags som ni vet. Monthly Makers har ju tema loppis för februari och den här saken har snurrat runt däruppe i huvudet ett bra tag och passade ju ypperligt!

I present to you: pälstofflor à la Céline! Jag har varit sugen på ett par gosiga men snyggare innetofflor här hemma och samlade ihop lite inspiration på tofflor som befolkat runwaysen det senaste. Här är ett litet moodboard:

Céline i blått överst, Miu Miu i ljusblått och Chloé längst ned till höger för att bära nämna några som använt fårpäls eller fejkpäls på sina tofflor. Efter den här lilla inspirationsboosten gick jag ut och började kolla igenom vintage och second hand-butiker. Jag tänkte att det skulle vara SUPERLÄTT att hitta ett par gamla birkenstocksliknande tofflor på loppis men där gick jag bet. Det är tydligen helt fel säsong att fynda sandaler så jag fick övergå till plan B: Nya tofflor men gammal päls.

DIY: Pälstofflor à la Céline

Du behöver:

 1. Tofflor i någon form, kanske att du har ett par gamla hemma du är trött på?
 2. En loppis-fyndad accessoar (tänk mössa eller pälskrage som sett sina bättre dar) i valfritt pälsmaterial. OBS! Jag vill inte uppmuntra till att köpa ny päls, men jag tycker det är fint att gamla avlagda saker som ligger sorgsna i en korg får ett nytt liv och används igen.
 3. Textillim
 4. Penna, gärna en Frixon som försvinner efter strykning om du råkar rita fel.
 5. Ett enkelt bomullstyg (muslin) att rita av tofflans band på.

Här är vad det blev till slut! Tofflorna kostade mig 270kr och  fårskinnsmössan 5€. 

Jag ritade av tofflans band för att få en mall.

Sprättade upp ullmössans söm som gick rakt över och ritade av mallen däri också. Lite klurig då mössan är rund i formen men det gick till slut. Sedan var det bara att klippa, jag klippte några millimeter extra på varje kant för säkerhets skull. Sedan limmade jag på dem, började med kanten framtill och skiftade sedan sko medan limmet torkade. Till slut var alla kanter gjorde och TADA:  

Rätt fräsiga va?? Så fina att strutta runt i här hemma tycker jag!

Och goooosiga!

Ha en härlig fredag!

0

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Alicia
  27 februari, 2017 at 17:40

  Alltså vilka gosiga! Och så proffsigt gjorda! Min mormor hade nåt liknande på 70-talet som jag ärvde. Alla skrattade åt dem då så det känns kul att se att jag och mormor in fashion igen! 😉

  • Reply
   Sandra
   28 februari, 2017 at 10:04

   Haha vad underbart! Ja helt rätt i tiden nu allså 🙂 bara att gosa på!

 • Reply
  Sandra
  28 februari, 2017 at 11:01

  Så härliga! Blev riktigt sugen på att göra ett par egna nu 😀

  • Reply
   Sandra
   28 februari, 2017 at 15:58

   Ja, så enkelt upgrade, kan verkligen rekommenderas 😀

 • Reply
  Julia
  28 februari, 2017 at 15:23

  Men vad coola! Har aldrig tänkt på att jag velat ha tofflor egentligen men nu! Hamnar genast på min mentala lista över saker att spana på loppis efter. Tack för idé och fin guide!

  • Reply
   Sandra
   28 februari, 2017 at 15:58

   Men vad kul att du gillar Julia, det värmer 🙂 ja spana på i vår/sommar, säkert lättare att hitta tofflor/slipins då än nu 😀

 • Reply
  Wilda
  1 mars, 2017 at 21:56

  Åh vilken vardagslyx! Så snygga och mysiga på samma gång!

 • Reply
  Ruth
  2 mars, 2017 at 12:03

  Men alltså WOW vilka fräcka pälstofflor!! Vem sade att tofflor endast var för farmödrar liksom?
  Själv har jag precis slitit ut ett par fårskinnstofflor, så jag kanske borde passa på att använda de hela delarna till att göra mig ett par klart coolare enligt din beskrivning. =)

 • Reply
  Mary Sane
  9 mars, 2017 at 23:05

  Haha, så kul och tjusigt det blev! 😀 Lyxkänsla.

  • Reply
   Sandra
   10 mars, 2017 at 13:34

   Tack vad gulligt 😀

  Leave a Reply