Fashion

Key pieces and materials FW16

Hej söndag! Hoppas ni har haft en avslappnande helg. I går hängde jag hela dagen på Maison & Objet här i Paris och efter det blev det middag med Oscar och vänner på besök i Saint-Germain. Mer om det senare dock, jag tänkte nämligen äntligen klämma ur mig fortsättningen på den HÄR höstrapporten om modets trender. Nu mer fokuserat på vilka material och nyckelplagg jag tänkte fokusera på. Enjoy!

TRENDSPANING_FW_2016

Bombers

Överallt är dessa bomberjackor, något jag som är en bomberjackeälskare av rang kanske borde jubla över. Men samtidigt känns den redan lite saturated på något sätt? Ja vi får ju se hur det blir, jag har mina svarta kvar i garderoben och kanske utökar med någon med en konversationsprint på ryggen.

Velvet

Höstens hetaste snackis är ju ändå sammet. Sammet överallt, i inredning och på kroppen. Ju mer sammet desto bättre!

Funny furs

Roliga, färglada fluffjackor i alla möjliga material och kombinationer syns överallt. Fantastiskt sätt att muntra upp en grå höst på!TRENDSPANING_FW_20162

Teddy

Jag har fortfarande inte fått nog av Teddy-jackor, trots att jag gått omkring i min cocoonjacka ifrån H&M-trend i snart tre år. På nått sätt tänker jag blanda in det även i höstens garderob. Acne till höger stod för versionen som H&M kopierade liksom den oversizade bikerjackan som fortfarande får mig att dregla men nytt för i år är i glatt färgade versionen som Collage vintage fångat på bild!

Pleats

Köpte ju på mig fyra plisserade kjolar på sommarrean och jag finner inte direkt färre plisserade kjolar i streetstylefoton (plus att jag älskar dem!) så jag kommer att arbeta in dem i höstens outfits också.

Ruffles

Sommarens största trend volanger fortsätter i hundrasjuttio kilometer i timmen. Volanger funkar på allt, skjortärmar, byxor, kjolar – you name it!

TRENDSPANING_FW_20163

Colors

Tycker bilden till höger fångar upp höstens färger ganska bra! Denna pudriga dusty pink syns överallt, gärna i kombo med den röda nyansen i bakgrunden. Och gult, väldigt mycket gult i visningarna!

 

Det finns ju givetvis en hel drös fenomen till utöver dessa såsom pinstripen, blommönstrat, hoodien (gärna kavajen över), stjärnorna och blockhälen på skorna. Och glitterinslag och låååånga strassörhängen! Men nånstans måste ju också en rapport ta slut 😉 Vad tycker ni om höstens trender? Är det något ni gillar extra mycket?

Translation: I did a small recap of some of the key pieces for FW16. Do you agree? 🙂

0

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Veron
  4 september, 2016 at 22:00

  Jag älskar plisserade kjolar men det är så jävla töligt när en ska tvätta dem. Vad är ditt bästa tips för att inte pajja plisseringen? Stryka is not an option 🙂

  • Reply
   Sandra
   5 september, 2016 at 15:22

   Jag måste ställ en motfråga här, har funderat ett slag 🙂 är det kjolar i naturmaterial? Eller blir plisseringen kvar efter tvätt bara att den är lite skrynklig?

 • Reply
  Lovisa
  5 september, 2016 at 08:13

  Åh, jag gillar verkligen det här inlägget – TROTS att jag har gett mig själv köpförbud ett tag… Men så mkt härlig inspo!

 • Reply
  Clara, Bossbloggen
  5 september, 2016 at 18:18

  Så bra inlägg men shit vad tråkigt att bomberjackorna hänger kvar. Älskar dem men har svårt för att använda plagg som också syns på varannan person på stan. Inte mycket annat som jag kommer anamma men har vant mig vid att var omodern by now 😉 😀

 • Reply
  Terry Zeng
  5 september, 2016 at 20:38

  Hi Sandra! Love these fall 2016 inspirations! You are so on point on some of them! Bombers and pleats are definitely key pieces this year! Ruffles and shoulder tops look so good on girls!

 • Leave a Reply