Inspirational

Mitt höstlöfte 2016

Sitter med en kopp te bredvid mig och solen lyser på utanför, min höstcraving till trots. Igår var det 27 grader här så jag får nog vänta ett tag till på hösten – men det är givetvis okej! Den som väntar på något gott…

I väntan på hösten tänkte jag dock skriva lite om något jag funderat på ett tag. Nämligen höstlöften. Som den trogna Josefin & Vanja-poddlyssnaren jag är (har hört vartenda avsnitt sen det drog igång) så har jag givetvis blivit sugen på att ha ett höstlöfte – för visst känns det som att hösten egentligen är den riktiga nystarten? Nyår är en hemsk period att starta om på, det är svinkallt, man är blek och utfattig – verkligen helt felt tid att börja med restriktioner eller nya regler!

Då föredrar jag hellre att göra mål för året i januari. Vad är skillnaden mellan mål och löften kanske ni undrar? Mina mål handlar inte om saker jag INTE får göra. Typ: inte äta godis, inte dricka alkohol etc. Fokus ligger i stället på saker jag vill uppnå och vill göra mer av. Ni hittar mina personliga mål här och mina jobbmål här. Halvårsuppföljning på det personliga planet hittar ni här. I slutet av året tänkte jag så klart även göra en sammanfattning på hur det gått.

balcony in paris

Men så till höstlöftet! Här tänkte jag faktiskt slå till på ett riktigt klurigt löfte och utmana mig själv lite. Det här löftet handlar om kläder och konsumtion – och inspiration! Jag är ju jättesugen på att börja med den nya höstgarderoben som jag samlat trender inför (ni hittar stora trender här och fokus på produkter här!) men samtidigt inte så sugen på att konsumera mera eller lägga ut stora pengar på det. Det senaste har jag mått lite dåligt av allt slit och släng som modevärlden är alldeles för bra på. Och min kassa har ännu inte repat sig efter ett par månader som arbetslös, det finns alldeles för många saker jag vill lägga pengar på. Därför har jag bestämt mig för att bygga en ny höstgarderob med köpstopp. ”Men HUR tänkte du göra det?” kanske ni tänker nu. Såhär lyder reglerna:

Ny höstgarderob med köpstopp – the rules

 • Jag får inte köpa nytillverkat
 • Jag får köpa kläder på second hand och loppis
 • Jag får köpa tyger och sy upp nya plagg själv
 • Jag får göra om plagg jag redan har i garderoben
 • Obs! Gäller inte plagg som underkläder och strumpor (underkläder på second hand, ewww..)

Smart va? Jag får alltså sy egna plagg (vilket betyder att jag fortfarande konsumerar nytt MEN jag vet hur produktionen gått till och jag vet också att plagg jag sytt själv kommer jag att spara for ever and ever) vilket jag hoppas ska boosta min sylust ännu mer OCH jag får leta på second hand – något jag är ganska dålig på! Jag vill verkligen bli bättre på vintage också och passa på att lära mig ett och annat om klädhistoria – och att skapa nytt av gammalt – upcycling for the win. PEPPEN!

Vad tycker ni om mitt höstlöfte 2016? Har ni några höstlöften också? Kommentera gärna!

parisian balconies

Photos taken by the lovely Tenille King. Jeans vintage levis and t-shirt with suitable text from Gina Tricot (old one!)

Translation: I decided to have a fall resolution instead of a new year’s resolution (such a bad timing on those ones anyway). I’m gonna build my new fall wardrobe out of pieces I’ve sewn myself or vintage/second hand – I’m challenging myself to not buy anything new!

0

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Christine's Stories
  8 september, 2016 at 18:25

  Om jag ändå kunde sy, haha! 😉 Men bra löfte! Själv ska jag i stället göra mig av med så mycket som möjligt.

  • Reply
   Sandra
   8 september, 2016 at 22:28

   Också bra idé så här i nystart 🙂

 • Reply
  Clara
  8 september, 2016 at 22:22

  Det är ju en skitbra grej! Lycka till med ditt löfte!

  • Reply
   Sandra
   8 september, 2016 at 22:28

   Tusen tack, det ska bli spännande! 🙂

 • Reply
  Susanne
  9 september, 2016 at 17:02

  Super bra ide, ska tänka på det nästa gång jag vill utöka i garderoben. Dina jeans är fantastiskt, vill bara ha dom…….//Sussie

 • Reply
  made by mary
  11 september, 2016 at 10:34

  Men vad kul! Är sjukt pepp på höstlöften, speciellt eftersom jag precis bloggade om mitt nyår nu på hösten 😛 Och så ramlade jag in här av en slump! Ps. älskar din tisha, så snygg!

  • Reply
   Sandra
   18 september, 2016 at 23:25

   Åh vad kul att höra! Måste kolla in ditt nyårs-inlägg också! Tack så mycket, den gjorde jag tillsammans med mitt team när jag jobbade på Gina 🙂

  Leave a Reply