Creativity

My work: Monthly Makers tema miniatyr

Snart lider påskledigheten mot sitt slut och jag tänkte visa vad jag åstadkommit på Monthly Makers marstema. Ni kanske minns att jag deltog i januari med min tolkning av avtryck, februari var för fullt med andra händelser (men kanske att jag gör något med trä framöver) och här kommer den här månadens tema: miniatyr!

Det stod klart ganska direkt att jag tänkte göra en minikjol, med ett mönster som jag själv draperade fram i höstas. Jag hade alltså mönstret klart och behövde mest finlira lite på det och ändra så att det passar mig själv. Jag shoppade ett tyg i fuskmocka på tygmarknaden vid Sacre Coeur i min(ia)t(yr)-färg och satte igång.

Easter is drawing to an end and I thought I would present my latest work for Monthly Makers. Some of you might remember I participated in January where the theme was leaving a mark. February was too buzy (I might try something with wood later on) but March left som space for extra sewing. The theme for this month was miniature and it was pretty clear what I would do: a mini-skirt! 

I draped a mini-skirt last term so I had a pretty good pattern to follow. I just corrected some parts and updated the fit to my size. I sourced a faux suede fabric at the textile markets at Sacre Coeur in min(ia)t(ure) color and got to it.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

Världens bästa penna, färgen försvinner när man stryker plagget. Andra kanske hade koll på detta men det har revolutionerat min syvärld 😉

This is the best pen in the world, the color disappears when you iron the fabric. Revolutionized my world 😉 

Processed with VSCOcam with hb2 presetOch så här blev resultatet!

And this is the result!

Processed with VSCOcam with hb1 preset Processed with VSCOcam with hb1 preset Processed with VSCOcam with hb1 preset

Tyget är ganska stretchigt, så jag behöver fodra den med något mellanlägg för att få lite mer styrsel i den. Men i övrigt är jag ganska nöjd! Färgen passar in i det färgschema jag tänkt för min lilla monthly makers-kollektion också. Ser fram med spänning på nästa tema!

The fabric is pretty stretchy so I think I need to interline it to give it some sturdiness. But besides that I’m happy with it. The color fits nicely with the color scheme I have in mind for my little Monthly Makers collection too. Looking forward to get to know the next theme on the 10th!

0

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Wilda
  29 mars, 2016 at 06:27

  Vilken talang du har! Otroligt snygg kjol! Jag gillar verkligen designen med lager och dragkedjan är ju pricken över i. Tack för att du deltar med ditt kreativa uttryck i Monthly Makers. Det ger så mycket inspiration!

  • Reply
   Sandra
   29 mars, 2016 at 07:33

   Tack Wilda för din fina feedback! Det är jättekul att ha hittat till MM, något som eldar på lusten att sy och kreera. 🙂 så fint att det skapats ett community för kreativa själar!

 • Reply
  Sandra
  31 mars, 2016 at 05:50

  Kan inte fatta att du har gjort den här helt själv! SÅ himla snygg och definitivt något jag själv skulle vilja ha i min garderob. Vad grym du är!

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:08

   Haha, jo det är jag 🙂 Tack så mycket för berömmet, det sporrar!! <3

 • Reply
  Jessica
  31 mars, 2016 at 07:03

  Men herre jösses vilken fantastiskt snygg! Så snyggt jobbat!

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:09

   Tack så mycket, kul att du gillade den 🙂

 • Reply
  Fia D
  31 mars, 2016 at 12:03

  Men å vad snygg!!

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:09

   Tack Fia! 😀

 • Reply
  Mikaela
  31 mars, 2016 at 17:16

  Tycker den är sinnessjukt snygg! Vill ha den själv 🙂 Så det är alltså en tygmarkand vid Sacre cour! Var i Paris nu i påskas och förvånades över mängden tygaffärer i de kvarteren!

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:09

   Tack så mycket! Kul att höra 😀 Jaa, det är hur mycket tyger som helst här, förstår att du blev förvånad 😉

 • Reply
  Stina - Stinas tillvaro
  1 april, 2016 at 19:26

  Men wow så himla snygg, både modellen och färgen på tyget. Så impad av personer som kan sy kläder själv, grymt jobbat verkligen 😀

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:10

   Tack så mycket Stina! Jag gillar färgen också, så himla vårig färg 😀 tack tack!

 • Reply
  Linda
  2 april, 2016 at 18:14

  Vilken otroligt fin kjol!! Så bra jobbat! 😀
  Hade lätt köpt den som jag såg den i en affär!

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:11

   Tack Linda!! Kul att höra 🙂 kanske ska kontakta nåt av mina gamla jobb på Gina eller Lindex och sälja in den 😉 haha

 • Reply
  Alicia
  3 april, 2016 at 08:12

  Alltså du är ju så proffsig, det gör mig lycklig in i själen att se! Så jädra snygg kjol! Och så gillade jag ”min(ia)t(yr)-färg”-ordleken 😉

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:13

   Tack Alicia, vilken fin kommentar! haha, ja den vart jag nöjd med 😉

 • Reply
  Anna María
  3 april, 2016 at 11:13

  Vilken drömmig kjol! Hade lätt velat ha en egen. Gillar färgen också och hur du nu har två plagg i din Monthly Makers-kollektion. <3

  • Reply
   Sandra
   3 april, 2016 at 22:12

   Tack Anna Maria! <3 Jaa, nu har jag åtminstone två!! Hoppas på fler 🙂

 • Reply
  ERA BIDRAG | MONTHLY MAKERS MINIATYR   | REAKTIONISTA
  28 februari, 2017 at 09:53

  […] Sandra Nicole sydde en egen minikjol. […]

 • Leave a Reply