Paris Parisian Life

Parisian Weekends

Hej från värmen! Rejäl värmen får man ändå kalla det dessutom, igår hade vi 36 grader i skuggan. En rätt så saftig temperatur, mor och far är dessutom här på besök så vi traskade runt i stan och turistade på igår och det slutade i 20 000 steg och en smärre utmattning. Men nu har de fått se lite andra delar av Paris ån brukligt!

Jag tänkte även visa er lite av helgens kulinariska äventyr då Oscar var här och vi upptäckte lite nya ställen tillsammans. Här i dagsordning!

En fredag i roséns tecken.

Jag hade bestämt mig för att ha ”orosemester” hela fredagen. Så jag och Jennifer möttes upp för en lunch på Monsieur Bleu med några bekanta till henne. Därefter styrde vi kosan till Rue Cler nära Eiffeltornet för lite svalkande rosé med vänner. Tips tips om Petite Cler på den gatan. Mycket trevligt med sol som gassade.

Le petit cler
Mycket trevligt sällskap! Vi testade också rosét på café central i närheten, också det väl godkänt.

Sedan åkte jag mot hemmet och mötte upp Oscar på vårt stammishak La Maison Bleue. Här satt vi och filifiserade under den blå markisen.


Vi bestämde oss för att testa på ännu ett ställe nära oss, som är med i Michelinguiden Oscar fick. Bara runt hörnet ligger pärlan Chez Kasimir.

En trerätters MED ostbricka! Mumma deluxe! Sedan avslutades kvällen med en bubbelsoirée hos Jennifers vän.

Shoppinlördag inklusive burgarlunch


Lördagen började med sedvanlig seeeen frukost som ni kanske minns.

Sedan gick vi ut på stan och promenixade. Till operan och shoppade shorts till Oscar och sedan till inredningsbutiker för att samla inspo till hemmet. Där nånstans behövdes ett pitstop på vårt kära Ruisseau för Paris godaste burgare!


Gaaah, så gott! Efter denna paltkoma sprang tiden iväg och vi bestämde oss för att ha en filmkväll medelst körsbär inhandlade på grönsaksmarknaden.

Pizza och söndagsstros i parken

Canal Saint Martin
Pink Flamingo

Söndagen strosade vi runt i Marais och området kring Canal Saint Martin. Vi åt lunch på grymma pizzastället Pink Flamingo med orginella pizzasmaksättningar som verkligen gick hem. Sedan var det dags att ta sig hem och göra vanliga söndagssysslor som tvätt, städning och lite veckoplanering. Fem av fem croissanter på denna helg!

Translation: we had a very culinary weekend. Tips for the Paris weekend trip: Pizza at Pink Flamingo in Marais, Burgers at Le Ruisseau near Centre Pompidou and three course dinner at Chez Kasimir in the 10th. Enjoy!

0

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Lovisa
  21 juli, 2016 at 10:18

  Vilken helg! Ser fantastiskt ut, speciellt ostbrickan! Men nu har jag suttit och funderat ett tag, vad är egentligen orosemester? Semester från oro? Eller är det en ny term som jag missat? haha.

  • Reply
   Sandra
   22 juli, 2016 at 06:15

   Hah nej, jag menade semester från oro! 🙂 dagen innan hade ju attacken i Nice skett, så jag hade oroat mig hela natten!

 • Reply
  Paulina Gunnardo
  21 juli, 2016 at 10:47

  Vilket fint inlägg och va coolt ställe Pink Flamingo va!
  En fråga bara.. orosemester? Aldrig hört talas om. Om det ska stå så – vad är det? Eller ska det stå något om rosé? =P

  Å, nu vill jag också ha en dag på stan! Måste få till det någon dag när karln min är ledig och jag kan få egen tid 🙂 Såg så sjukt mysigt ut!

  • Reply
   Sandra
   22 juli, 2016 at 06:15

   Pink Flamingo är toppen! Jo alltså semester från oro 🙂 eller rosé, det funkar ju också 😉 gör det, rekommenderas varmt!

 • Reply
  ISA
  21 juli, 2016 at 17:18

  skulle näääästa kunnat döda för att få äta mig genom helgen med dig. Men minus för värmen, haha. Alltså underbart om man är på stranden men kanske inte optimalt för långpromme 😉 men så vackert, verkligen <3

  • Reply
   Sandra
   22 juli, 2016 at 06:16

   Jaaa, maten var grejt!! Värmen lite mindre haha. Ja den här stan ibland alltså 😀 <3

 • Reply
  Christine's Stories
  21 juli, 2016 at 20:49

  Haha jag undrade samma sak som Lovisa! Men antar att det är semester från oro? 🙂 Helt underbara bilder förresten. Åh jag får ju lust att flytta tillbaka igen när jag läser inlägg som detta!!

  • Reply
   Sandra
   22 juli, 2016 at 06:17

   Ja, helt rätt antaget 😀 behövde lite semester från alla orostankar efter Nice osv. Ja helgerna här är ju rätt härliga (men det är ju också bara de fina bilderna jag lägger upp 😉 )

 • Reply
  FREEDOMtravel
  22 juli, 2016 at 08:46

  Rosé är ju perfekt i värmen! Vi har alldeles nyss varit på vitvinsprovning i Tjeckien. Jag visste inte ens att de producerar vin, men det gör de 😉

 • Leave a Reply