Paris Parisian Life

Restotip i Paris: Hotel du Nord & Le Dépanneur Fidélité

Hej fredagslovers! Hoppas ni mår bra. Här i Paris kan man knappt se ett tecken av solen där bakom de gråa molnen men vi har åtminstone en ganska behaglig temperatur på 12-14 grader. Den här helgen är jag själv då Oscar åker skidor i alperna den lyckosten (jag kan inte åka skidor men allt annat är så himla mysigt) så ikväll blir det häng i soffan med Edith. Tacokväll med Aperol Spritz och hela kitet!

Fredagsstämningen är därför ändå på topp, och jag tänkte boosta den ytterligare med att tipsa er om två Parisställen att besöka. Fram med anteckningsappen och skriv in!

Hotel Du Nord

Jag hade hört mycket bra om detta ställe, väldigt mysigt med fin inredning och god mat. Och alla punkter infriades! Det enda som gick att klaga på var kanske att servicen var så snabb. Vi åt förrätt + huvudrätt på mindre än en timma och blev sådär chockmätta.

Oscar tog soppa och jag tog ett ägg på kålbädd (och mormors grönsaker?) till förrätt. Jag tycker att det står på menyn att ägget skulle vara pocherat – men det var kokt. Kan vara något fel i översättningen. Gott var det i alla fall. Glad var jag också. (Och nej, ingen förlovningsring den här gången heller!!!) Oscar tog fisk till huvudrätt och jag tog grillad kyckling. Goda båda två.   

Efter detta mysiga ställe med rätt upptempo musik (obs! Ganska hög sådan också) gick vi vidare hemåt längs med Boulevard Magenta. På den gick vi förbi Rue de la Fidélité där favoriten Hotel Grand Amour ligger.

Så snyggt hotell. Och bredvid hotellet ligger även Le Dépanneur som vi spanat på några gånger. Vi bestämde oss för att gå in där och ta ett glas.

Le Dépanneur Fidélité

Också snyggt ställe! Maten verkade vara typiskt internationell mat med burgare, caesarsallad osv. Men kan verkligen rekommendera att gå dit och ta en drink!

Har förövrigt gjort ännu ett försök i Lightroom på dessa bilder, det går långsamt framåt känns det som. Nöjd.se! Ha en fin fredag peeps <3

0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Matilda
  11 mars, 2017 at 09:07

  Älskar dina Paris/ restaurangtips Sandra! Skriver alltid upp dem. Hoppas allt är bra. Kram!

  • Reply
   Sandra
   12 mars, 2017 at 19:56

   Vad kul att du gillar dem Matilda, det gör mig glad 😀 allt är fint här, hoppas du mår kanon! KRAM på dig

 • Reply
  Christine's Stories - Cape Town Edition
  12 mars, 2017 at 09:13

  Hotel du Nord var jag på en gång för länge sedan. Tror att det var samma år som jag träffade mitt ex, så 2010. Det verkar dock lika hypat nu som för sju år sedan 🙂 Får nog göra ett nytt besök där nästa gång jag är i Paris.

  Och Le Dépanneur Fidélité ser så nice ut! Dit måste jag gå. Tack för tipset!

  • Reply
   Sandra
   12 mars, 2017 at 19:57

   Det finns fler Hotel du Nord nu för tiden till och med 🙂 Det var väldigt trevligt! Ja le Dépanneur är lite nyare, öppnade i den här kostymen sommaren 2015 🙂 varsågod!

  Leave a Reply