Travels

Travel Essentials & carry on packing tips

Inför allas semestrar som drar igång nu tänkte jag dela med mig av mina packningstips, resemåsten och en liten lista på vad jag stoppar i mitt handbagage. Jag älskar att resa och har gjort det så fort jag fått tillfälle (och råd) genom åren. Detta intresse fick sig dock en extra skjuts i och med Oscars flytt till Luxemburg och sedan flytten hit till Paris förra året så nu känner jag att jag börjar bli en rätt så ruttad resenär med en del knep i kappsäcken. Vi tar en kik i mitt bagage helt enkelt!

Processed with VSCOcam with hb1 presetTravel Essentials – Why the carry on?

Det finns flera anledningar till att jag helst bara flyger med handbagage. En anledning är givetvis att man slipper mecka med att checka in en väska när man kommer till flygplatsen, som är typ anledning nummer två: att dessutom kunna skippa momentet att stå och vänta på väskan vid bandet (Det finns ju inget värre än när den inte dyker upp där heller.). Anledning nummer tre upptäckte jag i maj, när jag blev fast på Charles de Gaulle: flyger du med incheckat bagage är det inte möjligt att stå stand-by för nästa flyg när SAS sjabblar till det och ställer in ditt första flyg (vilket jag inte gjorde den gången, tack och lov).

Wearing

Det är ju även en liten konst i sig att veta vad man ska ha på sig när man flyger. Jag har landat i (pun intended) detta: mjuka fladdriga byxor (typ som mjukisbyxor fast schnyggare, HELST i material som andas lite), nån typ av stickad tröja i merinoull (tjocklek beror på väder, fryser ALLTID på plan) och lite cleanare sneakers. Helst inget smink då jag känner mig äcklig av den där hemska torra flygplansdoften efter ca 50 minuter uppe i luften och vill kunna svepa av ansiktet med våtservetter om en flyger längre resor. Tofs/hårmojäng att sätta upp håret med, läppbalsam av valfri sort samt klocka är kutym (blir så vilsen annars).

Packing

Brukar packa ner lite underhållning i form av tidningar, nedladdade podcasts, spotifylistor, min bulletjournal och almanacka. Klädmässigt har jag blivit nästan en mästare på att inte ta med mig för mycket. Underkläder blir ett par för varje dag och sedan ett par underdelar och överdelar som går att kombinera med varandra per dag samt en festligare outfit. Ett par extra finare skor av något slag.

Dator och kamera (en sminknecessär för 1€ blev perfekt kameraväska) är något som ofta åker med om det ska bloggas (vilket det ska). Min macbook pro är dock en beast på 2 kg (känns som 75 pannor efter ett tag) så den får ibland hänga på axeln i en tygpåse när jag kommer till flygplatsen, vilket också minimerar krånglet vid securitykontrollen.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Necessities

I necessärväg är jag mycket stolt över min enorma svarta tingest jag hittade på en lindex-utförsäljning förra året. Den sväljer allt. Jag har förvandlat den till en matryoshkadocka som innehåller flera små väskor i en. Stora grejer som hårborste och tandborste ligger direkt i tillsammans med den lilla plastpåsen för vätskor som fylls med handkräm, ansiktskräm, deo och parfym. Jag försöker använda provförpackningar av schampo/balsam och parfym för att minimera tyngden. Sedan klämmer jag sonika ner min glittriga sminkväska och den lilla röda necessären (fylld med allsköns medusin) och mitt lilla smyckesetui med klassiker som matchar allt.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Packing list

Ett inlägg om travel essentials vore ju inte komplett utan en lista, så här kommer mina måsten i handbagaget. De första fyra är vad jag konstant kollar innan jag åker iväg då de är svåra att komma någonvart utan. Övriga går att fixa/köpa. Bara att printscreena och ta fram när det behövs. Happy packing!

 

travel_essentials_list-01

 

 

Translation: a few tips and tricks from me regarding carry on travel essentials: always fly with only carry on if it is possible – saves you A LOT of hassle. Pack less clothes than you think you need (and make sure the items are interchangeable) and pack your toilet bag matryoshka style (big one with smaller ones inside). Use up all those test samples of perfume and lotion when flying and last but not least: a list you can screenshot for when you need to start packing. Happy traveling 🙂

0

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Lovisa
  30 juni, 2016 at 15:05

  Vilket bra inlägg! Tack för alla tips 🙂

  • Reply
   Sandra
   1 juli, 2016 at 12:34

   Det var så lite 🙂

 • Reply
  Hanna
  30 juni, 2016 at 20:15

  Superbra tips! 🙂

  • Reply
   Sandra
   1 juli, 2016 at 12:34

   Kul att du gillar dom 🙂

 • Reply
  Pernilla / Ekoenkelt
  30 juni, 2016 at 21:10

  Grymma tips!
  Att resa med bara handbagage är det bästa som finns (jag är också fenomenal på att packa smart och lite precis som du) – man sparar ju in mycket tid, och det är dessutom extra tacksamt om man måste checka ut från ett hotell tidigt på hemvägen och har en hel dag att slå ihjäl innan planet går = smidigt att bära runt på!

  Nu känner jag att jag måste hitta en necessär som rymmer min kamera på ett smidigt sätt, hehe! 🙂

  • Reply
   Sandra
   1 juli, 2016 at 12:33

   Ja visst är det så smidigt med handbagage! Jag brukar dock lämna in det på hotellet om jag har en hel dag att slå ihjäl på stan 🙂 Ja min lilla kamera går ner i nästan allt men köpte den här på primark som passade perfekt 🙂

 • Reply
  Christine's Stories
  30 juni, 2016 at 23:48

  Jag föredrar också handbagage men när jag är borta en vecka så är det inte helt lätt. Dessutom måste jag alltid köpa med mig en massa prylar från la France, eller andra ställen, som inte går att få tag på i la Suède. Hehe. Borde dock packat smartare denna resan för jag använder ju ändå bara samma plagg hela tiden! Jeansen har ju inte heller luftasts särskilt mycket i den 28-gradiga värmen 😉

  Bra inlägg för övrigt! Var är datorfodralet från? Behöver verkligen ett liknande. Tänkte kolla in Fnac i morgon, men det där såg ju inte fel ut.

  • Reply
   Sandra
   30 juni, 2016 at 23:51

   Nej handbagage blir lurigare när man går över en vecka! Och om man måste transportera krämer osv som inte går att få tag på ja, gjorde det själv nu på tillbakavägen 🙂 haha nej det kan jag tänka mig! Datorfodralet är från Smythson, fick det av min kille som bad att få mina initialer på det, fin grej att kunna göra 🙂

 • Reply
  Marias Memoarer
  4 juli, 2016 at 21:30

  Bra tips! Själv brukar jag bl.a. packa smycken i en liten partyclutch – smyckena kan jag sedan lägga på ett bord på hotellrummet eller förvara annanstans medan jag använder partyväskan om kvällarna 🙂 Jag försöker också vara så bekväm som möjligt under flygresan och använder minimalt med smink då. Jag blir så torr i ögonen så det vore rena tortyren att ha maskara på flygplanet…

  • Reply
   Sandra
   5 juli, 2016 at 11:08

   Ja smart med partyclutchen, så har jag gjort nån gång ibland om jag har större smycken som inte får plats. Ja herregud att man blir torr alltså, den där luften är inte att leka med!

 • Reply
  Isabel Holm
  4 juli, 2016 at 21:48

  Åh bra lista! Jag måste alltid ha en sån liten ansiktsspray med mig på längre flygningar, så skönt! Är man två som reser är en sån liten hörlursadapter guld 🙂

  • Reply
   Sandra
   5 juli, 2016 at 11:06

   Ja, en sån spray har jag också tänkt på, har hittat en från Avene jag ska prova ha med mig tänkte jag. Man blir ju torr som fnöske. Bra tips på hörlursadapter!! 🙂

  Leave a Reply