Hej fredag! I dag tänkte jag ge er en riktigt glittrig fredagskaramell att suga på. Ibland dyker saker jag jobbat med eller haft på känn själv ett tag upp hos en stor designer och då MÅSTE jag få tala om det för någon annan än Oscar. Så ni, kära bloggläsare, får dela dessa roliga ögonblick med mig när jag varit igång och trendspanat eller känt av samtiden.

Jag berättade i våras förra året om den här kollektionsidén om en dystopisk version av Trollkarlen från Oz som jag döpte till Wizard of Wazte. Den idén mynnade ut i ett upcyclingprojekt i form av en jacka bland annat. Dorothy och gänget kändes på något sätt helrätt i en dystopisk framtid, tyckte jag.

Och sen såhär ett år senare så upptäcker jag i min feed att brittiska Over-the-top-härliga-designern Ashish skickat ut en ansamling ljuvliga Wizard of Oz inspirerade-skapelser på en glittrande version av yellow brick road. HUR KUL?!

ÄNNU BÄTTRE blir det när man läser intervjun/recensionen av kollektionen på Vogues hemsida där Ashish förklarar att han kände att Wizard of Oz låg så rätt i tiden. Emerald city i sagan sägs ha symboliserat Washington DC på den tiden, och tornadon för oron för samtiden som fanns då. Att koppla samman detta med dagens oro för vad som komma skall med Donald Trump och alla vidrigheter han kläckt ur sig levlar upp hela storyn.

Ni kanske märker när ni tittar på bilderna att det är mexikanska ansiktmålningar, regnbågsklänningar (somewhere over the rainbow!), uppmaningar till att inte tappa modet, less twitter och mer glitter - GENIALT. Ashish gjorde en mycket bättre tolkning av Trolllkarlen från Oz än vad jag själv gjorde måste jag säga. För han vände det hela till något glatt och positivt som världen kan tröstas med.

Jag behöver en pussy grabs back-tisha!