Jag har landat i Florence, Italien. Sen sist vi hördes har det hänt en hel del. April som skulle vara min lugna och härliga månad. Och visst har den varit bättre än månaderna innan, men ändå full rulle. Det blev ju inte riktigt ”bara” halvtidsjobb, såklart. Men det snackar vi om en annan gång. Nu till FLORENS!

Ja, för det är här jag sitter nu, i mitt rum jag har hyrt hos mysiga Raffaele med en liten och superfin pergola i anslutning. Så himla italienskt, så himla härligt.

Idag är vår första dag i skolan och den mjukstartar med en konstrunda. Denna vecka är tillägnad olika besök i ateljéer och museum så nog kommer det bli en inspirerande start alltid.

Här kommer en första bildkavalkad (men ni kan förvänta er mer, så bildskön stad!)

Färgscheman på husen får toppbetyg Nere vid floden Arno är det gudomligt vackert! Inte il duomo men väl Santa Croce, en nästan lika pampig kyrka.

Här satte jag mig och hade enmanspicknick i solen efter en dag av resande och intryck. Mycket mysigt!  En sväng inne på lokala Carrefouren där de hade sååå fina förpackningar. Måste nog köpa en sånhär sylt bara för förpackningen.

Buona Giornata från Florens!