I helgen bilade vi ju upp till Maria i Amsterdam och hade det gott hela helgen lång. Vi kom dit vid åttatiden på kvällen och möttes av plockmat, pizza och rödvin och gott snack.

I Marias fina lägenhet.
Varma grader utomhus så att man kan ha fönstret öppet.

På lördagen begav O och jag oss ut mot Noord, alltså andra sidan av Amsterdam. Vi hade lyckats tajma att Europas största loppis var i stan. Har faktiskt varit på den en annan gång och köpt en jättefin ram. Så hoppades på något fint den här gången också.

Men det var så mycket att vi blev lite snurriga istället. Jag ångrar dock att jag inte köpte superfina Madeleineformar i zink, men samtidigt - när ska jag baka Madeleines? O ville lägga vantarna på rådjursben som gjorts om till krokar men där fick jag inga bra vibes så la in mitt samboveto.

Vi tog båten tillbaka och beundrade mängden cyklar som finns i stan. Energin var låg och regnet hängde i luften så vi siktade på föda. Tog första bästa mysiga, Stout på Harlemmerdijk. Kalasgott, såklart.

Stout levererade glada magar.

Dags för mer Amsterdamromantik. Första gången jag varit här i början av sommaren och det var så grönt och vackert. Stadens invånare passar på att plantera lite där det finns plats. Man får passa på liksom.

Amstedam blommor

Sedan tog vi en riiiktigt ordentlig runda i stans inredningsbutiker. Vi kollade ett gäng antikhandlar, HAY och Moooi. Efter detta var vi helt slut och tog en spårvagn tillbaka till Maria. Där bestämde vi oss dock för att utnyttja att vi hade en bil till förfogande och ta oss ut till stränderna strax utanför stan. Där hade varken jag eller O varit innan, och vilket ställe!

Vi åkte ut till Wijk aan Zee, ca 25 min med bil, ett så gulligt och pittoreskt ställe men med ett enormt stålverk på andra sidan. Såna starka kontraster. Vi fokade dock på solnedgång, krubb och samtal.

Klassiska friterade bitterballen till förrätt!
Mitt goa gäng

Kan verkligen rekommendera pizzorna på Aloha. Så goda!

Så här såg stället ut inomhus. Så mysigt att man vill hångla!

Lite strandkonster innan vi åkte hem. På söndagen åt vi brakfrukost på Marias balkong, kollade på hennes tjusiga lägenhet och tog en kaffe i hamnen där.

Sen skjutsade vi Maria ut till IKEA i Amersfoort och passade själva på att besöka Loods5, en lyxig variant av IKEA. Helt galet mycket möbler att titta på där!

Dags att åka hem! Bilen tillbaka till Luxemburg där vi rullade in på söndagkvällen med ett fint minne rikare.