Kanske något sent att blogga om juldekorationer, nu ett par veckor in på det nya året och när alla önskar sig vår mer än något annat. Men jag gillar att se tillbaka på julen och fundera över vad som får hänga med till nästa år. Jag har en idé om att man ska testa något nytt varje jul och den bästa av jular är den som är alldeles på ditt sätt, utan måsten eller krav du tar till dig från andra.

Jul och juldekorationer är också något som jag älskar, och funderar mycket kring. Jag är uppvuxen med en traditionell (och fantastisk!) jul men här i ljusa, moderna lägenheten i stan passar inte riktigt den typen av dekorationer. Så här kommer några bilder och tips på hur jag har tänkt när det kommer till en modern, men ändå färgglad och mysig jul.

Dekorerade apelsiner med band

Älskar julpyssel, men tänkte här att det borde gå att göra med andra inslag än klassiska röda sidenband. Rosa och gröna presentsidenband från Arket passade fint med skalet tyckte jag.

Jag såg flera danska konton jag följer hänga upp sina finaste julkulor i fönstret på osynlig fiskelina - hur fint!! Jag valde ut några gulliga och kitschiga som inte fick plats i granen. Vi valde även att köpa mer moderna adventsljusstakar till lägenheten - två stycken stora vita från Star Trading. Tyvärr har den ena redan gett upp efter bara två år dock, ska försöka laga den.

Små inslsg av rött i form av vintagetomtar och girlanger från Afroart. De har de allra finaste. Och så sparar jag de vackraste julkorten från åren som går och dekorerar med ibland. I hyllan står ett från Harrods i 3D form, en släde fylld med hundar (drömmen!)

En julig dukning, men ändå inte helt klassisk. Duken är från H&M Home, jag gillar rutmönstret som tillför lite styrsel och sen våra ljusgröna tallrikar från Jars (som vi köpte för bröllopspengar vi fick). Till det småknasiga La Chouffeglas med en tomte på, djupröda tygservetter och ljusrosa och gröna blommor. Blev faktiskt lite lite mallig när jag plockade ihop den här buketten hos floristen och personen efter mig ville ha exakt en likadan. 

Några röda sidenband och ljusgirlanger här och där skapar enkelt mys. Tändsticksasken som det står God Jul på i korsstygn har Oscar fått från sin mormor som är en riktig fena på korsstygn. En till girlanged små stjärnor från Afroart och silvrig ljusstake från Pols Potten. Älskar de små kanalhusen, i år köpte jag ett till och byggde en liten by under en av adventsljusstakarna.

Bild på juldekorerat fönster

Lite snö på taken ger otrolig julstämning direkt !

Förra året hade jag så mycket mer tid inför jul att jag t om klädde en egen krans. Vitmossa och infärgad pastellig brudslöja, den gifte sig fint med vår dörr. Den fick hänga kvar fram till mars tror jag.

Jag har ett ganska strikt schema med vad som får komma fram när och försöker förfina det hela tiden. Så att man inte tar ut sig i förskott och tröttnar på allt. Det här var från tredje helgen i november - då fick stjärnan, ljusstakarna och ljuskedjan komma fram. Novent får nog ett eget inlägg nästa år!

Julgran

Och så granen så klart! Temat i den här lägenheten har varit rosa, rött, tunna papperdekorationer, djur i olika former (Mest hundar) och kulor i glas. I år tillkom sex stycken mer klassiska kulor i rött och silver från Skansen och två grönrosa i glas från Svenskt Tenn. 

Nästa jul kommer bli spännande, då kan vi pynta både lägenheten och i torpet!