Jag sitter sällan och klipper och gör kollage med bara händerna nu för tiden. När jag var yngre (alltså rätt så mycket yngre, innan datorns uppkomst) älskade jag att pyssla med sax och papper. I en av kurserna vi går så blev vi just uppmanade att göra detta. I trendforecastingkursen (som är den där jag känner att jag redan har rätt torrt om fötterna) har vi flera veckor i rad fått göra personliga moodboards. Ni kan se mitt första moodboard här, där jag skapade med foton jag tog. Mitt andra ser ut som ovan, med bilder klippta ur magasin som jag sedan fotat och sammanfogat i photoshop. Bilderna ska symbolisera den design jag vill skapa och jag är rätt så nöjd med resultatet, även om blommor kanske inte är något jag använder mig av så ofta. Men de passade så bra ihop.

Det är ändå något visst med foton ur tidningar. Det blir direkt en utmaning (va, inget pinterest?!) att hitta bra bilder som symboliserar det man vill säga så man tvingas utanför ramarna. Och att sitta och riva ur bilder ur tidningar som talar till en bara på känsla är också ganska härligt. Dock skulle jag aldrig riva ur mina fintidningar, herregud. Nä, här har det köpts l'officiel för 1 euro (hur kan den tidningen kosta en euro btw? Does not compute).

Nu har jag i alla fall fått blodad tand kring det här med handgjorda kollage, för se hur fint det blir när man sen kan jobba med komponenterna var för sig i photoshop. The best of both worlds liksom. Dagens tips på kreativ övning!

[dot_recommends]