My work

En frilansande designers arbetsdag (typ!)

Hej vänner! Tänkte idag bjuda på ett inlägg om hur min arbetsdag kan se ut som frilansande designer och modekonsult. Alla dagar är olika men vi kikar på en typisk jobba hemifrån-dag. Häng med!

07.00 – klockan ringer

Jag vaknar ändå alltid kvart över sju då min granne rakar sig varje dag vid den här tiden. Han slår exakt samma rörelse i handfatet och det är lätt att vakna på fel sida av det där infernaliska hackspettknackandet. Är alltså taktisk och vaknar 15 minuter före. Slösurfar sociala medier lite för länge tills jag får dåligt samvete och slänger mig sen in i duschen.

08.00 – frukost vid skrivbordet

Jag sätter mig och läser igenom mejlen, tar fram en priolista jag vanligtvis skrivit vid läggdags dagen före och stämmer av. På schemat för dagen står admin, köttande i photoshop, research samt möte med kund.

10.00 – Queen of koll!

Känns som att jag har koll på läget med utskickade fakturor, sorterade kvitton och ivägmejlade förfrågningar redan kl tio på morgonen. Får även en spännande förfrågan själv om en intervju. SCORE, jag är on a roll! Börjar fila friläggning i photoshop för moodboards till trendrapporten vi jobbar på.

11.00 – Magen kurrar

Frilägger bilder och lyssnar på podd för att hålla fokus. Magen vill annat.

11.35 – tidig lunch

Tur för min mage att jag är chef och kan ta en tidig lunch. Äter det som finns i kylen (yay tacos!) och försöker koppla bort skärmar för att få in andra intryck i hjärnan. Läser snajdig bok om instagram och bestämmer mig för att det är nyttig läsning för företaget.

12.45 – tillbaka i photoshop

En jobbar på, känner mig lite efter maten-seg men står ut i några timmar innan stora…

14.30 EFTERMIDDAGSMISÄREN

Hatar perioden mellan halv tre-tre och fem. Vill bara sova och har svårt att fokusera på monotona jobb. Hör vartenda störande ljud i lägenheten. Det är varmt. Träsmaken is real!

Testar att flytta datorn till solen och springer till affären för att köpa cola zero (för koffeinets skull) och snacks. Tänker att en rush uppför fyra trappor till läggan ska föra blodet till hjärnan – men icke. Är det här ni odödliga eftermiddagspigga jävlar hinkar kaffe? (Måste jag lära mig? 🙁 ) Är helt plötsligt en totalt annan människa än den vid tiotiden i morse. Är uppenbarligen kass på att vara egen och har ingen rulle. Bryter ihop, tar en 15 minuters ”meditation” på sängen.

17.30 – Post eftermiddagsmisären

Vaknar upp från meditationen och kravlar mig upp. Sätter mig vid datorn igen. Förbereder inför kvällsmötet med en kund.

18.30 Inställt möte

Just när jag piffat till mig ringer kunden och ställer in. The struggle! Tar denna selfie istället. Äter avokadomacka och känner mig som en blogger’s delight (aka basic girl).

19.30 Hjärnan surrar igång igen

Får a-l-l-t-i-d en andra andning vid halv åtta. Kan inte stänga av hjärnan och den bara: ”Vi gör det här! Och det här!” och kroppen bara: ”WIE ENERGIIII mera, mera”. Kan lätt hålla på till sent.

22.30 STOPP!

Får slita mig från datorn. Planerar inför morgondagen och skriver en to do med priolista innan jag somnar runt midnatt. I morgon ska jag inte jobba själv, imorgon blir det möten på stan och jobb med en kollega. Thank god!

 

 

Psst, gillar ni det här inlägget så får ni gärna trycka på hjärtat. Då ska jag vaska fram mer ur min vardag som (ambivalent) frilansande designer!

 

 

 

48

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  14 juni, 2017 at 10:58

  *klickar på hjärtat* Älskar denna typen av inlägg, så kul att få en inblick i! Jag gjorde ett liknande inlägg i januari (https://jennifersandstrom.se/2017/01/30/hur-min-bloggdag-kan-se-ut/ ). Och ja, kaffe makes me going både på morgonen och eftermiddag. Substitutet coke zero är kanske inte lika effektivt, hehe.

  Har du funderat på att planera in något helt annat under din eftermiddagsmisär?! Tror du att det skulle fungera? Typ laga mat/städa/promenera/gå på stan.

  Och alltså, känner så igen mig med hur du börjar morgonen (inte grannen som rakar sig dock, haha, så lustigt!!) – men med sociala medier, försöker dock se på det som en del i mitt företagande och vända det till något positivt: jag börjar min dag med telefonen i sängen BECAUSE I CAN… 😉

  • Reply
   Sandra
   15 juni, 2017 at 08:31

   Vad roligt att du gillade det Jennifer! Faktiskt trillat in några hjärtan så jag ska nog fortsätta med dem. Tycker de är roliga att skriva också 🙂 Ska in och läsa ditt på bums.
   Bra tips för eftermiddagsmisären! Efter att jag skrivit det slog det mig att jag alltid haft det så – även när jag jobbade på kontor. Bästa grejen var då att göra fittings eller något annat med händerna som inte krävde datorjobb. Så städning kanske får bli min eftermiddagssyssla!

   SÅ smart tanke med telefonen! Kanske att vi till och med måste kolla av sociala medier first thing alltså 😀 snor den rakt av! <3

 • Reply
  Enna
  15 juni, 2017 at 12:51

  Riktigt bra inlägg!!

  • Reply
   Sandra
   15 juni, 2017 at 13:10

   Tack så mycket Enna 🙂

 • Reply
  Spinkfinger
  15 juni, 2017 at 12:57

  Jag älskar också sånna här inlägg! Och jag känner igen mig, på förmiddagen och på kvällarna när man borde varva ner så är energin på topp ?

  • Reply
   Sandra
   15 juni, 2017 at 13:10

   Det är så skönt att höra att man inte är ensam om det. Siesta kanske vore något 😉

 • Reply
  Christine's Stories
  15 juni, 2017 at 13:29

  Jennifer har en poäng med kaffet! 😉
  Det är nog även bra att göra något annat på eftermiddagen när du har en dipp, i stället för att helt tappa fokus. En promenad eller någonting annat som ger dig inspiration.

  Roligt inlägg för övrigt! Gillar nyanseringen i det för vissa sådana där ”min dag”-inlägg är så strösslade med perfekta, rosa fluffmoln att jag kräks på det. Alla dagar är ju inte bra rakt igenom och så måste det få vara.

  • Reply
   Sandra
   15 juni, 2017 at 13:55

   Haha, ja jag får nog lära mig snart! Ska testa lite med kalla kaffe-mocha-choca-lattes på starbucks i sommar tänkte jag 😉 ja, det får nog bli så att jag gör något helt annat på em för att inte bli knäpp. Vad kul att du gillade det! Ja jag håller med, visst att det är skönt att vara egen och typ kunna bestämma det mesta själv men det är ju så mycket annat som är svårt med det. Kände att jag måste dela med mig av det också! Kram!

 • Reply
  Moa
  15 juni, 2017 at 14:35

  Alltså wow!! Du lever mitt drömliv! Har kommit till insikt i att själv bestämma när saker ska göras (med en viss struktur då, hehe) verkligen är min typ av arbetsdag! Håller verkligen med dig om att eftermiddagstimmarna får ögonen att klia och hjärnan bara bryter ihop, men att kvällen är tiden då inspirationen flödar!! Haha…

  Kan inte du berätta lite mer om företaget?? <3 Ha en underbar dag! /Moa

  • Reply
   Sandra
   15 juni, 2017 at 18:17

   Hej Moa! Vad fint att du har kommit till den insikten! Det är kanske så för många människor (som inte dricker kaffe då möjligen 😉 ) och jag håller med dig om hur skönt det är att få bestämma sitt eget schema. Jag kan absolut göra ett inlägg om det, vad jag pysslar med mer ingående. Tack för förslaget! <3 Kram

 • Reply
  Jessica Andersdotter
  15 juni, 2017 at 15:30

  Guuuuuuuuuuuuud så kul att läsa det här!!!!!

  • Reply
   Sandra
   15 juni, 2017 at 18:02

   Tack Jessica, din kommentar gjorde mig SUPERglad :*

 • Reply
  Tuva alicia
  15 juni, 2017 at 17:23

  Sandra!!! Hittade till din blogg via Power babes och jag måste säga att jag TOKÄLSKAR detta inlägg och är så sugen på att komma hem och spana mer på din blogg (i skrivande stund åker jag rulltrappa och kommenterar så snabbt som möjligt då jag närsomhelst måste flytta fokus för att inte ramla, haha) här har du en ny läsare iaf! Kram!

  • Reply
   Sandra
   15 juni, 2017 at 18:01

   Hej Tuva! Åh vad glad jag blir att du ändå tog dig tiden att kommentera, trots potentiell livsfara 😀 <3 Ja välkommen hit, jag har nyss hittat en liten nytändning i vad jag vill blogga om (förut blev det mycket Paris bara) så extra kul att du gillar det. Och vilken underbar blogg du har själv!!! Så mycket vardagsglitter och glädje <3

 • Reply
  Linnea
  16 juni, 2017 at 15:22

  Men åhh vad jag känner igen mig i eftermiddagsdippen! Känner verkligen att jag måste lära mig att stå emot att ta den där tuppluren som är så fruktansvärt lockande. Spännande inlägg!!

 • Reply
  Amanda
  16 juni, 2017 at 15:24

  Åh, så intressant inlägg! Lägg gärna upp fler i samma stil, så kul att få en inblick i hur andras arbetsdagar ser ut! ?

  • Reply
   Sandra
   16 juni, 2017 at 18:10

   Det ska jag absolut se till att göra, det blev uppskattat! 🙂

  Leave a Reply