Journal

En guide till Köpenhamn

Köpenhamn är ett favoritresemål. Enkelt att ta sig till och från, ändå stark känsla av utomlands och framförallt väldigt inspirerande. Jag har samlat ihop några snabba tips för den som inte varit där på ett tag.

Hotell

Jag har varit i Köpenhamn två gånger i år, en gång privat och en gång med jobbet. Båda gångerna bodde vi på Hotel Danmark, som har ett ypperligt läge nära Glyptoteket och tågstationen och fräscha rum. Det är nyrenoverat och tillhör gruppen Brochner Hotels, samma grupp som SP34 som vi bodde på för fem år sen. Hotel Danmark har också happy hour där de bjuder på husets vin mellan 16-18 och toppenfrukost.

Jag kan även rekommendera Hotel Coco, det ligger lite västerut om centralen istället. Mer av ett designat hotell med en mycket fotovänlig lobby. Vi har även bott på Axel Guldsmeden som ligger ännu närmre centralen, men då fick vi ett rum ut mot gatan och just den helgen var det enormt mycket stök utanför. En vän tipsade om att det lyxigare hotellet Skt Petri ibland finns med på Secret Escapes, något att hålla ögonen öppna efter.

Mat/vin

Båda gångerna i år åt jag på Admiralegade 26, en restaurang med fokus på grönsaker och otroliga viner. Första gången lunch och andra gången en set menu som båda var att rekommendera. Fantastiskt duktig personal, och vackert inrett med danska klassiker.

När jag var där med jobbet gick vi även till Den lille blå vinbar, ett ställe som min foodie-vän Marlene hade luskat fram. De fokuserar på österrikiska naturviner och settingen var perfekt – en solig liten vägg i maj med ett glas mörkt rosa rosé. Det är samma ägare till Admiralegade 26, Den lille blå och Ved Stranden 10.

Vi åt då även på Esmée, en ganska fancy restaurang i Nyhavn. Det är alltid kul med satsig inredning, just den här kvällen var det mycket sorl och kanske ett ställe man går till mer om man är ute efter puls än att höra vad grannen säger. Maten var dock fantastisk, likaså drinkarna.

När jag och Oscar var där nu i september åt vi på Oysters & Grill i Norrebro. Här var känslan av kvarterskrog, med fokus på havets delikatesser. Väldigt gullig personal och återigen gott vin. Fullsatt, så att boka bord är att rekommendera.

Vi skulle även ha ätit lunch på Frank, men då hade vi ätit menyn på Admiralegade 26 kvällen innan och var sååå mätta. Istället för ännu en meny blev det en fantastisk Ribbenstegs sandwich från Slakter Lund i Torvehallarna istället. Perfekt om man är lite, lite bakis. Ett annat bakistips är också burgarstället Gasoline Grill som vunnit pris för sin hamburgare.

Ett sista tips är Hija de Sanchez i Kødbyen. Autentiska tacos, smakar precis som i Mexico!

Nej allra sista tipset blir förresten ett frukosttips: Granola, för den som är sugen på att ge sig ut och testa något annat än hotellfrukost. Väldigt gott!

Kultur

Stan kryllar av museum. Den här gången gick vi in på Thorvaldsens museum, då vi gått förbi och sett att en ny utställning nyligen varit invigd. Sicken tur! Utställningen med Sean Scully var fantastisk, en utställning som anpassats efter området där verken skulle ställas ut. Thorvaldsens är ett museum tillägnat skulptören Bertel Thorvaldsen och är fyllt av hans konst och skulpturer, samt hans samlingar av antika och förantika föremål. Så museét i sig erbjuder enormt mycket att titta på. Biljetten in dit gäller även för Nikolaj Kunsthal (en konsthall i en gammal kyrka ett stenkast därifrån) och Köpenhamns museum. Mycket kultur för pengarna!

Glyptoteket bör man som inte heller missa, ett museum grundat av ägaren till Carlsberg som lyckats bygga upp en av dåtidens största konstsamlingar. Det är känt för sina marmorskulpturer och sin vinterträdgård.

I staden finns också många gallerier, Etage projects är en favorit.

Shopping

Det blir alltid ett besök på Hay House, flagshipbutiken för Hay när jag är där. Möbelbutiken Paustian får man inte heller missa, belägen i en gammal pampig bank. Stilleben är en inredningsfavorit, för typiska färgglada danska prylar. Holly Golightly, kanske mest för fönstershopping och inspiration och floristen Tableau som även har en del inredningsobjekt. Norrmann copenhagen för mer inredning och Another Nué för high end-kläder. Det finns även massa vintage i Köpenhamn, men det får bli sin egna lilla guide.

Hoppas du har fått en del tips!

Halmslöjd – ett hantverk på uppgång?

Så här i skördetider kanske man har sett bilder på rågkransar eller vete som hängs inomhus som dekoration. Det är något som människan gjort länge och då inte bara för dekoration utan av skäl grundade i folktro och religion. Det lite mer avancerade hantverket Halmslöjd ligger nära till hands, och trots att det inte legat i trend på många år känns tiden inne för en renässans.

Det senaste har jag dock sett halmslöjd dyka upp i oanade sammanhang – nämligen hos Goossens Paris, en ateljé som Chanel äger och hos märket Lemaire. Den gemensamma nämnaren är designern Emma Bruschi som beskriver sig själv som en lantbrukande designer. Hon har valt att använda sig av råghalm som hon odlar själv och kan skapa en sorts virkad textil av. Det tvingar henne att fokusera på ett verk i taget, och att gå långsamt framåt. I dagens hetsiga modevärld är detta enormt inspirerande och så vackert.

Här kan du läsa mer om Emma Bruschi och hennes idéer och se till att spana in hennes instagram nedan för att få se fler fantastiska skapelser!

 

Tips för att vara trygg i sin stil i en ny säsong

När en ny säsong är i antågande sköljs vi över av alla modekampanjer och tips på måsten för att förnya garderoben. Då kan det vara skönt av flera skäl att veta vad som är ens grundstil, och därför stå kvar trygg istället för att springa iväg på första bästa infall. Det ÄR oerhört lätt att halka dit, att komma hem med ett felköp. Ibland är det till och med nödvändigt att köpa något helt annorlunda. Annars blir det tråkigt. Men den här grundstilen är det skönt att ha pejl på, så att både miljön och plånboken inte påfrestas i onödan. Här kommer några tips som du kan ta hjälp av:

Shoppa för säsong och inte för tillfället

Det här tipset är från stylisten Dione M Davis, en stilikon i sig. Hennes föräldrar lärde henne att shoppa för säsong, att inte shoppa i panik. Inget bra kommer ur det. Och nog är vi många som kan skriva under på att man i panik letat efter något att ha på en fest, hittat något sub par som sen hängt med men inte kommit till användning igen. Jag brukar föra en lista över saker som jag behöver inför en säsong. Där finns oftast mer praktikaliteter men ibland också något jag känner att jag saknar i min basgarderob eller något nytt som kittlade till. Det får ligga där och marinera. Jag har t ex i flera år haft perfekta loafers och perfekta svarta ballerinaskor på den listan.

Skriv ned material du trivs i

Det är toppen att skriva ned vilka material du trivs i och som du gärna återkommer till i garderoben. Jag har hört en del säga att viskos är fruktansvärt för att det skrynklar och krymper så när man tvättar det men personligen tycker jag att viskos t ex är tusen gånger bättre än polyester. Jag säger direkt nej när det är en ulltröja med polyamid eller polyester i. Det kommer noppa på direkten, och inte ullnoppor (som också uppstår!) som är lätta att kamma bort. Ta för vana att direkt ta en titt på materiallappen eller produktbeskrivningen när du shoppar, och läs på om material. Här finns en enklare översikt om materials påverkan från Sveriges konsumenter.

Ha koll på vilka färger du trivs i

Denna kan vara lite klurig, men oftast har man en god känsla för vilka färger man oftast använder i sin garderob. Jag tenderar att använda mycket neutrala färger, ofta svart och sällan starka färger eller prints. Frontprint gillar jag, eller svartvita grafiska all over prints. Skriv ned vad du trivs i. Om du vill testa en ny modefärg rekommenderar jag att köpa en liten accessoar eller en lite billigare trikåvara först för att se om du verkligen gillar den och upplever att du passar i den.

Vilken del av din kropp är din favorit? Bär kläder som framhäver den!

Det här är ytterst personligt men ack så viktigt. Vi har alla olika favoritdelar av oss själva, som vi är trygga med att visa upp. Kanske du har långa ben? Bär långa byxor som framhäver din längd! Personligen tycker jag att bara ryggar är fint, men cropped känner jag mig inte sugen på. Då fokuserar jag på det som jag vill framhäva med kläderna istället.

Vad är dina stiladjektiv?

Stiladjektiv är ett tips från Tibis grundare Amy Smilovic. Tips nummer ett är egentligen att följa henne, hon delar med sig av otroligt mycket tips och inspiration kring personlig stil och hur de tänker på Tibi. Tips nummer två är att tänka ut adjektiv kring vad man vill förmedla. Hennes är Classic, Modern, Chill. Dessa tre ska alltid finnas med i hennes outfits, annars känner hon sig inte som sig själv. Hon tolkar dessa ord på olika sätt och det blir enklare för henne att hitta kläder som passar hennes stil.

Gör en stilmoodboard för säsongen

Jag har en pinterestboard att spara stilinspiration på. Där pinnar jag outfits jag ser som jag vill testa eller looks från catwalken jag blir sugen på. Jag delar upp den i säsonger och i transeasonal för att underlätta för mig själv. Inför varje säsong kör jag ett race, lägger till lite bilder och ser om något ändrats i min stil eller vad jag vill lägga till. Jag har gjort så i ett par år nu och många av bilderna jag pinnade förra eller förrförra året känns fortfarande rätt för mig.

Inventera garderoben inför en ny säsong

Kanske att du packar ned vissa plagg när det är säsongsbyte och det är dags att ta fram höstens kappor, ulltröjor eller sommarens klänningar och stråväska. Häng fram ALLT på en klädstång och syna garderoben. Vad har du inte använt så mycket och vilka hål ser du? Det blir tydligt vad som är din stil och inte. Passa på att ta hand om garderoben och laga, färgas om eller sälj av det som inte använts. När jag gör denna övning landar jag i att jag har otroligt mycket i min garderob redan och det hjälper mig att hålla mig ifrån att shoppa nytt. Det är också ett toppentillfälle att testa nya kombinationer och på det sättet förnya sin garderob.

Fota av när du är nöjd med din outfit

Sista tipset i detta megalånga blogginlägg – se till att fota din outfit du är nöjd med och lägg det i en dedikerad mapp på din telefon. På så sätt får du över tid ett bibliotek med din stil som du enkelt kan plocka ifrån när du är stressad eller inget känns bra i garderoben!

Hoppas att tipsen hjälper – om du har något mer så dela gärna med dig!

Årets höstlöfte – se mer konst!

Visst är det egentliga brytet i kalenderåret nu? Det känns mer naturligt med en nystart inför stundande höst, när man (förhoppningsvis) är utvilad efter en lång sommar och börjar känna kreativ glädje igen.

I år tänkte jag faktiskt ha ett höstlöfte t om – inte ett tvingade nyårslöfte utan ett uppmuntrande löfte till mig själv. Jag ska gå på fler museum och utställningar! Det lär inte bli svårt att slå förra årets, men jag vill gärna se något minst varannan vecka. Det är en av de bästa inspirationerna som finns, och verkligen en motpol till allt annat.

Den här veckan var jag faktiskt och såg två utställningar på Göteborgs konstmuseum, Barbro Östlihns New York Imprint och uställningen Mörkrum/svartklubb på Hasselblad center. Man kan gå på båda för 60kr, eller så köper man ett årskort (obs, de gäller dock per vanligt kalenderår – men det är ändå många månader kvar!).

Förförra veckan såg jag Humanism på Sven-Harrys i vasaparken i Stockholm. Den träffade mig så, med tanke på valet som stundar och det var där och då precis det jag behövde i form av påminnelse om vad som är viktigt här i livet. Jag rekommenderar alla tre utställningar, gå och se om ni får chansen!

Ett annat tips på ämnet, som faktiskt finns på Netflix är serien Abstract: The art of Design. Jag upptäckte härom sistens att det kommit ut en andra säsong. Jag kan verkligen rekommendera de två avsnitt vi såg – Ruth Carter som är Oscarsbelönad kostymör och Olafur Eliasson som skapar sensoriska installationer. Ruth nämnde i sitt avsnitt att hon aldrig funnit sig i de vanliga religionerna, men i ett möte med Oprah fastnat för något som hon hade sagt – art is pray. Och därefter bestämt sig för att konst är hennes religion. Om jag någonsin skulle anamma en religion, så är det också konsten.

Vad har du för höstlöfte i år?

The Art of Slow Living – konsten att leva här och nu

Historien om hur månadsmejlet The Art of Slow Living kom till

Omvänd kulturchock

Efter att ha flyttat hem till Sverige efter fem år utomlands så blev det en liten chock att komma tillbaka till landets kalla klimat. Paris, Luxemburg och Florens där jag bott det har alla mildare klimat på vintrarna och kortare höst och vinter. Mörkret som infinner sig någonstans i november och inte släpper taget förrän i februari gör också sitt till. Tidigare har jag bara längtat förbi de här månaderna, fokuserat på att överleva men inte leva.

Pandemins tvingande kraft att ta en dag i taget

Strax efter att vi flyttat hem och just kommit till ro kom pandemin. Med den blev det omöjligt att längta till något konkret – när skulle det egentligen ta slut? Vi tog vår tillflykt till landet. Vi hade bil och min familj hade en stuga vi kunde låna och bo i. Våren kom, sommaren kom, de var inte som förut men jobbet hemifrån eller i den här lilla stugan gjorde att vi märkte av årstiderna mycket mer. Glada nyheter lös med sin frånvaro men något annat som också lös var de gula påskliljorna i rabatten och rapsen på fältet. Det blev en crash course i att leva här och nu och uppskatta det lilla.

Att lära sig tycka om till och med Januari och det nya livet på landet

En kall och mörk höst och vinter i pandemins tecken lockade inte alls. I vanlig ordning tog jag till mitt botemedel mot allt: listor. Vad kan man se fram emot att göra i höst? Vad är riktigt njutigt att göra i november? Parallelt med detta renoverade vi vårt hus på landet som i år står. Det finns alltid något med ett hus och trädgård att göra, under årets alla månder. Här kan man känna årstiderna i sig och glömma bort avsaknaden av glada nyheter. Det resulterade i en idé om att få ned mina listor i skrivform, att samtidigt dokumentera ett år med huset och att ge vidare det jag sökt fram som gör att t om januari kanske känns lite härligt. En typ av slow living album med månatlig inspiration som ska mata själen, allt för att tycka om livet här och nu. Inte sen.

Till min hjälp har jag utöver mina listor ett bibliotek av bilder med minnen från tidigare månader och en uppsjö av tidningar, guider, böcker och personer som frikostigt delar med sig av tips. Jag gör mycket research i mitt jobb och då dyker tips upp som skrivs ned. Tips om konst, skapande, pyssel, inredning, mat, resor, ledighet, hälsa, work life balance – ja allt som hjälper till att leva ett gott liv. Det hoppas jag kunna förmedla i mitt mejl The Art of Slow living. Du kan prenumerera här.

 

Jag är också en nystartare av rang och har därför bestämt mig att det blir 12 stycken mejl. Ett projekt med ett tydligt start och slut. Heja gärna på mig här på mitt instagramkonto och känn dig välkommen att önska tips till olika mejl och månader.

 

Ett gott granolarecept och en lugn helg i januari

Vet ni vad, äntligen fick jag tummen ur och testade ett granolarecept jag velat göra i kanske två år? Japp, det skulle till en helt obokad helg i ett stormridet januari för att det skulle bli av. Men ändå värt väntan! Det här receptet från ingen mindre än frukostkungen Fredrik Bille Brahe går inte av för hackor. Eller ska jag säga granolatekniken? För receptets råvaror följde jag inte riktigt, men det viktiga är olivoljan och honungen som ska kokas upp och hällas över hela gottet.

Perfekt recept om man också passar på att tömma förråden nu i januari, ta det som finns hemma! Jag hade i:

4dl havregryn

1,5 dl grovhackade valnötter

1dl hasselnötter

Två matskedar chiafrön

En dl riven kokos

en halv tesked bourbonvanilla-pulver

En halv dl olivolja

2,5 matskedar honung (ekologisk på burk från min moster, hur coolt!)

Rejält med kardemumma överpudrat.

Enklaste gör såhär:

blanda alla torra ingredienser på en plåt. Koka upp olivoljan med honungen. Skeda sen över blandningen över plåten. In i ugnen på 175 grader i fem minuter. Ta ut och rör om och kör in i minst fem till, eller tills du tycker den är lagom gyllenbrun. Låt kallna på plåten och häll upp i burk. Godare än köpegranola!

I övrigt har vi inte gjort så många knop. I fredags åt vi gott på italienska restaurangen Adria med Carro och Mattias, i går granola, promenad till biblioteket och lån av några fina böcker (alltså låna böcker! Alla måste göra det mer! Det kommer bli ett eget inlägg om guldklimpar man kan hitta på Stockholms stadsbibliotek tror jag.) Idag har jag ritat upp inredning för vårt hus och jobbat lite. Är inte riktigt än i flowet efter lång ledighet så för min egen sinnesro skull blev det lite söndagsjobb. Mest trendspaning på wgsn dock, vilket alltid är intressant.

En Lambrettadrink (frangelico + limoncello + vitt vin) på Adria. Gå dit! Så trevligt och så bra viner
helgbuketten i januari stavas tulpaner. Oscar vade färgglada fina från vår florist på hörnet. Så mycket fint där, vill köpa hem massa krukväxter till huset men hejdar mig pga 100% orealistiskt.
Denna skatt som bibliotek är. Gå och låna! Det finns allt mellan himmel och jord. Lånade Elsas Billgrens bok Elsas husdröm, Sofia Woods första kokbok Chez Wood och en bok om att klä om möbler. Skulle egentligen låna helt andra, men att hitta på bibliotek är ännu inte mitt gebit. Nästa gång går jag nog bara på känsla istället.
Vofflan, ett mood och en målbild här i livet. Trevlig söndagskväll på er 🧡

Små glädjeglimtar i januari

Även om jag halvt på skoj, halvt på blodigt allvar kallar månaderna januari, februari och mars för den grå döden, så lyckades jag idag känna mig liiiite tacksam för att vi är på den här sidan året. Antagligen var det solskenet och den perfekt temperaturen ute. 0-gradigt, men ändå så pass kallt i marken så att jorden var frusen = inga megaleriga tassar att duscha av efter promenaden idag. Yay!

Några saker till, som nog får klassas som ytterst ytliga, piggade upp och kanske är det någon mer som behöver piggas upp denna måndag av måndagar, som också kallas The Blue Monday. Så här kommer de!

Ett klipp

I fredags bestämde jag mig att det var dags att göra nåt åt utväxten från bröllopet i juli och att toppa av det slitna håret. Ällllskar den sharpa känslan i nyklippt hår. Min stackars frisör ville locka allt men fick nöja sig med luggen fram. Det må vara uttjatat, men jag fattar varför folk klipper nya frisyrer vid stora skeenden.

En promenad i solsken och tulpaner i blick

Tulpaaaaaner. Nu är vi alldeles snart i tulpanens förlovade land! Kan bli sur på influencers som redan visar upp buketter med ranunklar, mimosa och andra vårblommor och väser till min skärm att vi minsann inte är där än. Men det är nog mest för att jag är avundsjuk och gärna också hade lajvat vår nu. Men vet att jag kommer bli så besviken i mars när snöstormen drar in. Allting har sin tid.

En fin handkräm och ett ljuvligt doftljus

Fick massa fina julklappar (särskilt till torpet och hemmet) och njuter extra mycket av ett par nu i januari. En lyxig handkräm från Chanel av svärmor och ett ljuvligt doftljus från lillebror. Doften Tabac från Lilla Bruket är alltid slut överallt, och jag fattar varför.

Chanel creme main

Har du något som piggar upp dig i januari?

Paristips! En guide till Marais

Här kommer några tips som jag ooofta rekommenderar till vänner, bekanta och okända som hör av sig och vill ha tips eller en liten guide till området Marais i Paris. Kanske ett av de mest hajpade områdena, även om andra börjar bli minst lika intressanta. Men nu fokar vi på det här göttiga området! BOKMÄRK nu!

Marais går från Seine längst ned (typ från varuhuset BHV ända fram till Bastiljen) och sen upp i en lite knotig trekant till torget République, så det finns både Marais och Haute Marais (“höga” Marais”). Det är alltså inget litet område och omfattar delar av både 3:e och 4:e arrondissementen.

Restauranger & barer

Vi börjar med det viktigaste: mat och dryck! Här fullkomligt kryllar det av bra ställen att hänga på. Är du sugen på att ta ett glas vin på en typisk parisisk uteservering? Eller vill du ha skojiga drinkar i en hemlig bar? Allt finns här!

Le Progrés – så som det ska vara i Paris. Du sätter dig och tar ett glas på uteserveringen och betjänas av en lagom trevlig servitör. Bra pris på vinet och megabra spanläge.

Glou – mysig vinbar lite längre ned i Marais som gärna föreslår ultragoda viner. Perfekt en dag efter shopping om vädret mulnar på. Kanske vill ni sen äta god pizza på Pink Flamingo som ligger vägg i vägg? Galen inredning och galet goda pizzor.

Pink Flamingo pizza maraisCafé de la Poste på Rue de Turenne för bra/billig typisk bistromat men i lite mer modern miljö – hit går ofta Camille Charrière och andra fashionistor under fashion week.

Biglove Caffè för godaste glutenfria pizzan jag ätit, Wild & The moon för mkt hipstrig och god veganmat, Breizh café för äkta crêpes och PNY Hamburgers för hipsterburgare. Season har flera ställen i kvarteret, ett riktigt bra brunch/frukostställe. Man kan även kika in på matmarknaden Marché Des Enfants Rouge om temperaturen tillåter måltid utomhus. Vi åt burgare där på Le burger Fermier och kom till mathimlen.

Uppe vid République finns också några guldkorn. Lavomatic är en hemlig bar (man går in genom en tvättmaskin) och République of Coffee har mycket bra kaffe. Men nu är vi verkligen uppe i periferin så dags att dyka ned i Marais igen.

Shopping & trendspaning

Konceptbutiken Merci är hajpad och alltid trevligt. De har allt du behöver (och inte behöver) för dig, hemmet och resten av familjen. Lite längre upp på samma gata ligger barnbutiken Bonton men den är rolig även för vuxna. Där finns även en klassisk fotoautomat att klämma sig in i med sitt sällis och ta ett gäng roliga kort i.

Ännu en koncepbutik, men mer fokus på hantverk och konst: Empreintes (småskaligt, direkt från hantverkaren ofta) och samma gäller butiken The Broken Arm – alla coola och dyra märken finns här. Härligt att få klämma på saker IRL. Många parisiska märken har konceptbutiker här, t ex Lemaire. Något som är lite billigare är affischshoppen Enograph – perfekt om man vill köpa med sig en lite mindra klassisk souvenir. För bra presenter rekommenderas även OFR bookshop (stort habegär där, massa härliga coffeetable books/magasin) men förvarning om ni råkar på ägaren som kan exakt noll customer service. Den gatan där Ofr ligger är megamysig också och har flera restos där många är bra.

bonton

Trist att tipsa om ett svenskt märke kanske, men i Acne Studios Maraisbutik kan man hitta runwayplagg som inte går att hitta någon annanstans. Också hypade märket The Frankie Shop har två butiker här, finns så mycket fint där.

season paris

Vill ni kolla gallerier är Marais helt rätt område för detta. Enligt Kristen, som har designplattformen Say Hi To Mag, är dessa två Paris bästa gallerier: Gallery S. Bensimon och Emmanuel Perrotin Paris.

Hotelltips

Vänner som har hälsat på har bott på Jules & Jim och trivts, personligen har jag testat brunchen på Hotel Providence Paris och skulle GÄRNA bo där. Finns många bra airbnb i Marais också, det testade tjejerna när de var här och hälsade på.

Sparat från instagram Maj 2019

Happy söndag! Här kommer lite inspo från instagram, sånt jag sparat det senaste. Tycker alltid att det är kul att se vad andra sparar där, så delar med mig tillbaka! Från top to bottom: 1. Gröna drömmar från Henry Kole som min fd kollega Ellen designat. HUR fina på festerna i sommar? 2. Egenfärgat garn från indiefärgaren Handdyed.dk på instagram. Drog efter andan, så vackra färger. 3. Oscars föräldrar var på Centre Pompidou och såg denna vackra tavla, Léopold Survage, Villefranche-sur-mer.  4. Australiensiska stylisten och fotografen Amanda Shadforth (mer känd som Oracle Fox) släppte dessa bilder på sig själv med anledning av sin första, privata intervju i australiensiska Vogue. Ingen är så bra på att styla sommar på ett chic sätt som Aussies alltså. 5. Världens vackraste cocktailglas från Augustina Bottoni. Vet inte hur jag ska ha råd eller få tag i dem, men vackra är de. 6. Ännu en sko. Denna från By far official. Greta mule, you would be great-a on my feet.

Vad har ni sparat på insta det senaste?

Lästips inför semestern!

Jag anar att det är många av er som just nu jobbar på så det ryker ur öronen och att semestern hägrar där i ljuset av tunneln. För att fokusera på målet och drömma lite tills vi snart är där så undrar jag; vad ska ni fylla på era trötta hjärnor med för att få lite ny input under semestern? Vi kanske kan tipsa varandra!

Här kommer det som jag skulle vilja sluka under sommaren:

Böcker för sommaren 2018

The Year of Magical Thinking av Joan Didion, A dash of Daring om moderedaktören Carmel Snow och boken Ödehus, från ruckel till pärla av Robert Danielsson (byggnadsvård är numera min icke-mode-tillflykt nummer 1.) Jag har även fått ett recensionsex av boken Kalejdoskop av Pernille Jourde som utspelar sig i Paris som ska läsas.

Serier

American Crime Story om mordet på Gianni Versace. Jag har fortfarande inte sett denna som fått riktigt bra reviews med Penelope Cruz som Donatella!

Artiklar

Typ hela Hajinskymag, de mest intressanta artiklarna om mode och psykologi jag råkat på på länge. Läs mer här: https://hajinsky.com/articles

Vad ska ni läsa i sommar? Tipsa gärna i kommentarerna!