My work

Gör enkla, inspirerande moodboards med foton!

Detta inlägg innehåller en annonslänk

Glad tisdag vänner! Medan jag håller på och snickrar på min uppdaterade Stockholmsguide efter helgens resa tänkte jag dela med mig av ett sätt man enkelt kan göra moodboards på. När jag gör moodboards inför nya kollektioner använder jag mycket inspirationsfoton från konst, inredning, design och natur men jag använder också bilder jag tagit själv eller från gamla fotoalbum hemma.

Modevärlden drabbas gärna av ”pinterest fatigue” (har hittat på det här själv, finns säkert ett bättre namn) där alla använder samma inspirationsbilder och således skapar samma mode. Därför vill jag bli bättre på att använda foton och objekt jag samlat själv i mina moodboards. Och voilà, in träder en fiffig app för det (yes of course there’s an app!)

Lalalab är en fransk startup som printar dina foton på beställning direkt ifrån appen. De skickar worldwide och de är riktigt snabba – bar ett par dagar efter min beställning låg fotona i brevlådan. Jag valde vintageformatet som ser ut som gamla polaroidbilder. Riktigt fina! Cirka 9€ för 24 bilder ink frakt fick jag betala.Dessa bilder är inte till ett kollektionsmoodboard utan ett dna-moodboard.Men ni förstår hur jag jobbar med dom, varvar fotona med färgklipp, små lappar med inspirerande quotes och tokens.

Lalalab jobbar även med referrals och gav mig den här koden PGRYYKWY som ni kan använda här i appen där vi båda får 5€ vid köp. De har också fotoböcker, magneter, mobilskal och flera andra format av foton. In här och kika!

Happy moodboarding!

2

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  18 oktober, 2017 at 17:32

  Vilken fin och inspirerande grej – du har ett öga för sånt där! För mina boards, som varit typ vision boards, har jag jobbat mest med gamla tidningar och klippt ihop vad jag hittat. Nu var det förresten ett tag sedan, så kanske man skulle dra fram en hög och en sax och pyssla lite. Och passa på att beställa hem lite inspirerande tjusiga bilder från den här appen också :))

  • Reply
   Sandra
   18 oktober, 2017 at 19:01

   Tack Jennifer!! Jaaa det tycker jag du ska göra 🙂 så roligt! Jag berättade om vännen som har ett visionboard på sin telefon som hon tittar på varje kväll va? Tyckte det lät så bra, att man fokuserar på rätt saker då – vart man vill. Så jag har också tänkt göra ett sådant! Men roligare att göra ett fint ”på riktigt” också 😀 <3

 • Reply
  Dorotea Pettersson, tidscoach
  20 oktober, 2017 at 10:20

  Åh, så roligt! Jag älskar ju foton men jag använder det aldrig i stort sett. Jag har på barnen på en tavellist i vardagsrummet men sen är det inte så mycket mer. Hmm, detta får jag klura på lite känner jag. Jag vill ha mer inspiration omkring mig.

  • Reply
   Sandra
   22 oktober, 2017 at 22:22

   Det är ett superenkelt sätt att skriva ut fina bilder man tagit 🙂 och håller med, vill verkligen ha mer inspiration omkring mig i form av foton, stilleben och fina tavlor. Det gör så mycket för humöret och kreativiteten!

 • Reply
  Alexandra
  21 oktober, 2017 at 12:43

  Kul! Tack för tipset. Så himla inspirerande och snyggt! 🙂

  • Reply
   Sandra
   22 oktober, 2017 at 22:21

   Roligt att du gillar dem Alexandra 😀

  Leave a Reply