London Travels

London & Notting Hill – tips

God måndag fina vänner! Hoppas ni har haft en okej start på veckan. Igårkväll led jag av Mondayitis (det brukar jag göra efter en resa) och som grädde på moset kunde jag inte somna förrän vid tretiden. HATAR det! Tankarna blir ett rejält virrvarr för mig när insomnia slår till och jag känner mig rätt utpumpad. Men imorse var det bara att pallra sig upp och dra på sig ansiktet. Sista veckan innan presentationen är här!

Dock tänkte jag prata om något trevligare faktiskt. Lite mer London och tips på vad vi gjorde där som var så himla härligt att det var värt Mondayitis och insomnia. Häng med!

Boende – The Laslett Hotel i Notting Hill

Vi hade bokat rum på nybyggda The Laslett som ligger smack bang precis vid Notting Hill gate i London. Jag har bott i Bayswater ett par gånger när jag varit över och gillar Notting Hill (framförallt Portobello Market) mycket medan Oscar tidigare mest hängt i centrala delarna och east. Så den här gången blev det här och jag talar nog för oss båda när jag säger att vi är ruggigt nöjda. Grym personal, UNDERBAR inredning (kan flytta in på dirren), intressanta detaljer och stora rum. På det himla god kontinental frukostbuffé för 15€ och såna där smågrejer som att de följde med en upp på rummet och förklarade allt vid incheckning, frågade om man ville ha en tebricka uppskickad och att de sa till innan frukostbuffén stängde (kl 12.00! Halleluja!) så man kunde ta sig något mer att snaska på om man ville. Full pott från mig. the_laslett_hotel_notting_hill thelaslett_bar

the_laslett_lobby the_laslett-london

the_laslett_london_breakfast the_laslett_brunch

hotel_laslett_rooms

Mat

Granger & Co

Via hotellet fick vi reda på den här restaurangen i Notting Hill som tydligen ägs av en tv-kock. Vi fattade inte alls detta förrän vi satt där och en hög med kokböcker Herr Granger skrivit låg bredvid oss. Säga vad man vill om tv-kockar men det här var grymma grejer. Fräscht brittiskt/asiatiskt käk (australiensiskt would that be no?) och med bra priser. Dock kan man inte boka så gör som oss och var där vid klockan 18.00, då får man bord till och med på en fredag.

grangerco_london granger_co_restaurant_london granger_and_co_nottinghill

The Cow Pub

Från hotellet fick vi även tipset The Cow Pub i Notting Hill  – en klassisk brittisk pubb with a twist. Älskar när folk tänker till lite! Den här pubbens specialitet var Guinness och ostron, ja skaldjur överlag. Vi gick hit efter att ha gått på Portobello ett tag i rackarns kalla grader och värmde oss med mat och dryck och sedan slöt vänner till. Vi hade så trevligt att vi faktiskt strök det kulturella på agendan (tyvärr!) så nu måste vi åka tillbaka till London snart igen (tyvärr…hehe).

the_cow_notting_hill the_cow_pub_fish_stew

The Shed

På samma dag som vi intagit hotellbuffé, fisksoppa och bubbel och ett par öl så hade vi också en till vändejt med Maja & Jules som bor i London. De hade fixat bord på übermysiga The Shed (också ett stenkast från hotellet!) och där testade vi the set menu för 25£. Sjukt bra pris, för HERRE så mycket mat det var. Vi rullade därifrån kan jag säga.

set_menu_the_shed_london

the_shed_notting_hillthe_shed_interior the_shed_john_deere

Brutalt dåliga inredningsbilder (ville inte rota fram stora kameran och vara en såndär ”jobbig” bloggare men ångrar det ju nu) men det var himla mysigt! Och de hade en John Deere-traktorhuv över baren, pluspoäng hos den här bondtösen va.

Där har ni vad vi åt och bodde i helgen, kan rekommendera det å det grövsta! Jag får ge er nöjestipsen i ett annat inlägg annars somnar ni väl på kuppen. Och som bonustips (oprövat, men ändock) kan jag ge er Egg Break, ett frukostställe som såg supernajs ut men var fullt när vi skulle käka. Istället blev det VQ Notting hill där vi åt de här pannkakorna. Inte heller fel. Men så, nu får det räcka med mattips för den här gången! Väl bekomme.

breakfast_notting_hill

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Frida
  24 januari, 2017 at 10:43

  Åh wow! Det ser helt fantastiskt ut!

  • Reply
   Sandra
   24 januari, 2017 at 10:50

   Det var en grym helg 😀 kan rekommendera alla ställena!

  Leave a Reply