Hej söndag! Efter en intensiv och härlig helg i London är jag nu tillbaka i Parre, med vissa withdrawals... Älska weekendresor! Älska resandet och att göra det med min bättre hälft som gillar samma saker som jag. Och älskar att vi båda har fina vänner i London vi kan hänga med när vi kommer dit. Vi fick mersmak, och speciellt jag som tog tåget dit - så sjukt smidigt. Förhoppningsvis kommer vi dit någon mer gång i vår.

Men nu, över till mina long over due mål för 2017. Jag har filat på dessa i snart en månad och nu känner jag mig redo att delge vad jag hoppas få ut av detta sprillans nya år. Here goes!

Privata mål för 2017

 • Mindre stress. Jag vet att "stressa mindre" stod på min lista förra året också, men det är ju svinsvårt att lyckas med ett så fluffigt, övergripande mål. För att lyckas med detta så måste jag ju gå till botten med VAD som gör mig stressad. Jag har börjat nysta i detta och tror mig se en del saker. T ex vill jag:
 • Bli bättre på att säga nej och inte göra precis som alla andra vill för att det underlättar för dem. Sätta mig själv i första rummet mer. Tänka efter innan jag svarar på ett förslag.
 • Träna och sova bättre. Få en bra kvällsrutin kring telefonsurfande etc. Tränar jag mer så vet jag att jag sover bättre, får ut lite av stressen i kroppen osv. Viktig grej, och som tur är har gymkedjan jag har kort hos öppnat ett gym bara 15 minuters prommis ifrån mig istället för 45. Score!
 • Göra mer utrymme för vänner och familj. Såg inte min familj (förutom kära syrran) en enda gång på 5 månader i höstas och det var FRUKTANSVÄRT jobbigt. Usch. Jag jobbade alldeles för mycket och nedprioriterade att hänga med vänner här i Paris, eller höra av mig till vänner annorstäders. Dubbelusch.
 • RESA MER. Har aldrig känt mig så instängd som när jag jobbade helger i höstas. Oscar och jag älskar att resa och det får mig att känna mig fri. Så mer resor 2017!
 • För att lyckas med ovanstående behöver jag lägga mer energi på att planera min tid. Jag är ju en listmaker av rang så nu jäklar ska den kunskapen utnyttjas.

 

Professionella mål för 2017

 • Söka jobb så det står det härliga till. Jag får 2017 på mig att få en plats på det drömmigaste modehusen av de alla i Paris (jag tänker inte avslöja vilket än) och jag vill känna när året är slut att jag verkligen gjort allt för att få ett jobb där. Då menar jag allt, typ stalka HR-personalen, skicka blommor till CD:n etc osv. (Eller kanske andra, lite mer finurliga saker förhoppningsvis.)
 • För att kunna lyckas med det känner jag att jag behöver en portfolio som det slår gnistor om. Där har det varit mycket snack och lite verkstad för min del under den gångna hösten. Så våren 2017 tänker jag sy en minikollektion. Yay! För att lyckas med detta behöver jag hjälp och jag har som tur är Maria i Amsterdam som är en mästare på mönster. Hon har dessutom blivit med STUDIO. Så en kreativ workshophelg där kommer att planeras in. Lyckan!!
 • Få rullning på mitt frilansande. <--- så stor grej som jag ska få koll på. Det är så mycket i det här som är helt nytt. Sälja in sina tjänster, profilera sig, deklarera, ta betalt (apsvårt!!), prata pengar... Det här blir ett inlägg i sig.
 • Bli en microinfluencer. Kvantitet är dött, kvalitet är det nya och jag håller med till tusen. Jag vill fortsätta odla min lilla sfär här med få men kvalitativa läsare.
 • Bli bättre på video - jag gillar verkligen youtube och vill finnas där också. Tog tag i saken och sökte in till en kurs i videoredigering i vår som börjar i slutet av januari. Kul va?!

*spejar glatt efter framtiden*

2017 in One word, fast två ord dårå

Jag har läst om den här one word metoden hos flera läsare och efter att jag spaltat ner alla saker (det blev ju en lång lista i vanlig ordning) så tänkte jag att det vore ju najs med ett ord som sammanfattar allt. Men det fick jag alltså inte till, utan det fick bli två:

 

Struktur & Curate 

 

Jag känner att många områden behöver mycket struktur för att tuffa på och kännas bra. Rutiner och struktur låter kanske aptrist men jag tror att alla människor blir lite lyckligare av dem. Och en del andra områden har redan struktur men kan snajdas åt ytterligare för att bli riktigt piffiga. Så där kommer Curate in. Svårt att hitta en bra översättning på svenska.

Vad tycker ni om mina mål? Och har ni testat det här med oneword någon gång? 🙂