Paris Parisian Life

Sunday Vintage market in Paris

Igår hade jag min lediga dag här under helgen och den maxades kan jag säga. Oscar och jag sov lääänge, åt långfrukost, jag filade på min modeportfolio i ett par timmar och sedan gav vi oss ut på stan. Tanken var egentligen att gå till ett museum men på bussen på vägen dit såg vi rader av marknadsstånd swischa förbi utanför. Så vi hann kanske bara fem stopp av totalt 30 innan vi hoppade av vid Sacre Coeur för att spana in vintagemarkanden vid Avenue Trudaine.Vi kom fram till att Paris bästa tid börjar nu, med soliga dagar och behagligare temperaturer. Och löv som man spankulerar runt i.Gamla affischer fanns det gott om. Ingen som jag förälskade mig i dock, som tur var.DIY-sinnet gick på högvarv bland all bråte och tingeltangel. Har hittat på ett nytt önske-DIY nu.Vintage market 9emeOscar köpte en ny nyckelring med en liten inkapslad krabba. Mycket ful-söt sak.Mitt i alltihopa höll våra magar på att knorra sönder av hunger. Lösningen blev en nutellacrepe.
crepes with banana and nutella”Godaste jag ätit” blev Oscars betyg på Nutella plus banan-crepe.
Avenue TrudaineSer ni sånt fint spankulerar-väder! Här var vi på väg till KB caféshop på hörnet vid Rue des Martyrs.KB café shopJag hade lite ont i halsen så jag tog en hutlöst dyr färskpressad apelsinjuice. Men den var smaskens.
KB café juice Sedan svepte vi förbi de sista knasiga stånden innan vi satte kosan mot mataffären.Det blev plötsligt lite ruggigt i luften och började regna på oss på hemvägen från mataffären. Vilket gjorde att vårt matval kändes extra passande: fisksoppa med saffran!Parisian apartmentsRegnig innergård från köksfönstret. Regnet och mysmaxandet kunde ni se live på Instagram stories. Följ mig där vetja!fall soupfish soupDen blev bra till slut. Med aioli nödgjord på majonäs. Jag tror den nästan var ännu godare i dag när jag kom hem trött från jobbet till en lite kylig och tom lägenhet.Tims
Ja nu är höstmyset här. Här ska eldas ljus i massor!

 

Translation: Me and Oscar had a full Sunday yesterday. We slept in, I worked on my folio and then we went to a vintage market here in Paris and had crepes. The day ended with fish soup at home while the rain was pouring down outside. Fall in all its coziness is here now.

0

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Christine's Stories
  20 september, 2016 at 23:21

  Riktigt vackra bilder! Den där marknaden har jag varit på. Den är så mysig! Jag var även på KB Coffee Shop i vintras. Deras scones måste du prova nästa gång som serveras med fikonmarmelad. Miam! Fast håller med om att det är dyrt, precis som med allt annat hypat ställe i Paris 😉

  • Reply
   Sandra
   23 september, 2016 at 09:59

   Ja jag bodde där i närheten förut så det var lite stammishaket då! Håller med om sconesen, supergooooda 😀

 • Reply
  Clark, Bossbloggen
  21 september, 2016 at 09:24

  Vilken mysig dag! Blev alldeles lugn bara av att läsa om den 🙂

  • Reply
   Sandra
   23 september, 2016 at 09:57

   Vad härligt! Ja den var sköööön och lugn. Hoppas på en likadan söndag nu i helgen 🙂

 • Reply
  ISA
  21 september, 2016 at 20:32

  Vill bara hoppa in i denna dag. Och det mysiga avslutet. Åh:ar så mycket här ska du veta!

 • Leave a Reply