Inför allas semestrar som drar igång nu tänkte jag dela med mig av mina packningstips, resemåsten och en liten lista på vad jag stoppar i mitt handbagage. Jag älskar att resa och har gjort det så fort jag fått tillfälle (och råd) genom åren. Detta intresse fick sig dock en extra skjuts i och med Oscars flytt till Luxemburg och sedan flytten hit till Paris förra året så nu känner jag att jag börjar bli en rätt så ruttad resenär med en del knep i kappsäcken. Vi tar en kik i mitt bagage helt enkelt!

Processed with VSCOcam with hb1 presetTravel Essentials - Why the carry on?

Det finns flera anledningar till att jag helst bara flyger med handbagage. En anledning är givetvis att man slipper mecka med att checka in en väska när man kommer till flygplatsen, som är typ anledning nummer två: att dessutom kunna skippa momentet att stå och vänta på väskan vid bandet (Det finns ju inget värre än när den inte dyker upp där heller.). Anledning nummer tre upptäckte jag i maj, när jag blev fast på Charles de Gaulle: flyger du med incheckat bagage är det inte möjligt att stå stand-by för nästa flyg när SAS sjabblar till det och ställer in ditt första flyg (vilket jag inte gjorde den gången, tack och lov).

Wearing

Det är ju även en liten konst i sig att veta vad man ska ha på sig när man flyger. Jag har landat i (pun intended) detta: mjuka fladdriga byxor (typ som mjukisbyxor fast schnyggare, HELST i material som andas lite), nån typ av stickad tröja i merinoull (tjocklek beror på väder, fryser ALLTID på plan) och lite cleanare sneakers. Helst inget smink då jag känner mig äcklig av den där hemska torra flygplansdoften efter ca 50 minuter uppe i luften och vill kunna svepa av ansiktet med våtservetter om en flyger längre resor. Tofs/hårmojäng att sätta upp håret med, läppbalsam av valfri sort samt klocka är kutym (blir så vilsen annars).

Packing

Brukar packa ner lite underhållning i form av tidningar, nedladdade podcasts, spotifylistor, min bulletjournal och almanacka. Klädmässigt har jag blivit nästan en mästare på att inte ta med mig för mycket. Underkläder blir ett par för varje dag och sedan ett par underdelar och överdelar som går att kombinera med varandra per dag samt en festligare outfit. Ett par extra finare skor av något slag.

Dator och kamera (en sminknecessär för 1€ blev perfekt kameraväska) är något som ofta åker med om det ska bloggas (vilket det ska). Min macbook pro är dock en beast på 2 kg (känns som 75 pannor efter ett tag) så den får ibland hänga på axeln i en tygpåse när jag kommer till flygplatsen, vilket också minimerar krånglet vid securitykontrollen.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Necessities

I necessärväg är jag mycket stolt över min enorma svarta tingest jag hittade på en lindex-utförsäljning förra året. Den sväljer allt. Jag har förvandlat den till en matryoshkadocka som innehåller flera små väskor i en. Stora grejer som hårborste och tandborste ligger direkt i tillsammans med den lilla plastpåsen för vätskor som fylls med handkräm, ansiktskräm, deo och parfym. Jag försöker använda provförpackningar av schampo/balsam och parfym för att minimera tyngden. Sedan klämmer jag sonika ner min glittriga sminkväska och den lilla röda necessären (fylld med allsköns medusin) och mitt lilla smyckesetui med klassiker som matchar allt.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Packing list

Ett inlägg om travel essentials vore ju inte komplett utan en lista, så här kommer mina måsten i handbagaget. De första fyra är vad jag konstant kollar innan jag åker iväg då de är svåra att komma någonvart utan. Övriga går att fixa/köpa. Bara att printscreena och ta fram när det behövs. Happy packing!

 

travel_essentials_list-01

 

 

Translation: a few tips and tricks from me regarding carry on travel essentials: always fly with only carry on if it is possible - saves you A LOT of hassle. Pack less clothes than you think you need (and make sure the items are interchangeable) and pack your toilet bag matryoshka style (big one with smaller ones inside). Use up all those test samples of perfume and lotion when flying and last but not least: a list you can screenshot for when you need to start packing. Happy traveling 🙂