Creativity

Uppdatering på jobbfronten

Hej vänner! Det var ett tag sen jag uppdaterade kring hur det går på jobbsökarfronten här i la france. Så jag tänkte snacka lite om det idag. Passa på att lufta mig lite också.

Det har faktiskt gått både bra och dåligt. Jag har gått på tre intervjuer hos ett lyxmodemärke och kom nästan hela vägen fram men fick kämpa mot en kandidat som redan var inhouse – som sedermera vann den kampen. Men jag har också fått tre frilansuppdrag. Ett kort och två längre. Kul va?!

Det kortare var ett uppdrag åt Content To Go där jag rattade deras instagram för en vecka. Ni kan se mina bilder och följa kontot här och läsa intervjun med mig (”influence of the week” hrm hrm) här.

Och så har jag lyckats få två som pågår lite längre! Ett för inredningsföretaget jag redan jobbar för, där jag ska skapa innehåll och styra den franska instagramen (följ gärna!). Superkul! Och ett inom modedesign; nu vid årskiftet kommer jag att jobba med trendresearch åt ett jättestort och välkänt företag, så spännande. Allt tack vare de få kontakter jag har. Ja, de där jäkla kontakterna är supersvåra att få tag på. Det var ju det som fällde mig i intervjurundan t ex – de kände redan den andra kandidaten. Och som utomstående svensk är det lite att jobba i uppförsbacke måste jag säga.

Ett exempel på det jag gör för inredningsföretaget.

Men det är bara att mingla på och göra sig hörd och synas. Jag har en liten fundering kring hur jag skulle göra en portfolio. Inte för concept development som jag bloggat om innan, utan min professionella portfolio. Vad tror ni om en instagram? Ett lättöverskådligt sätt tänker jag och där får jag också skapa min egna ”vibe” och estetik. Det är samtidigt en utmaning också, varje bild kommer ju vägas på guldvåg. Men då kommer jag kunna kommentera som min portfolio på andras konton och synas. Och slänga in lite mer av allt, både mitt modeskapande och mitt innehållskapande. Vad tycks om den idén? Ni har ju så bra input kära bloggvänner!

 

0

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Clara, Bossbloggen
  16 november, 2016 at 19:17

  Jag röstar ja för en pro-Insta! Tror det är ett supersmart sätt att bygga din portfolio på 😀

  • Reply
   Sandra
   21 november, 2016 at 20:17

   Yey, det ska jag verkligen försöka mig på! 😀 kul att du tycker det Clara <3

 • Reply
  ISA
  16 november, 2016 at 21:38

  men hallå där! bara att få komma på intervju – vilken grej! fortsätt så, snart sitter du där på Dior kontoret 😉 haha! kram

  • Reply
   Sandra
   21 november, 2016 at 20:16

   Haha gulle du, fint att du påminner om att det bara är att fortsätta! 🙂 kram

 • Reply
  Rania {Rowan Tree}
  17 november, 2016 at 15:45

  Svar: Tack Sandra, vad roligt att du tycker om mitt inlägg och extra kul att höra att du lärde dig något nytt även fast du haft den här kameran ett tag! Vad använder du för optik när du tycker att fokus inte blir rätt? Kameran zoomar ju aldrig på eget bevåg utan att zooma in är något du måste göra själv. Även angående ljudet på fokuseringen undrar jag vad du har för optik när du upplever det där? Jag hör nämligen inte autofokusen alls i videon, varken med kitobjektivet eller min fasta 25mm.

  Utöver det kan jag dock rekommendera en liten mic från RØDE som du kan klämma fast i kläderna eller helt enkelt lägga på bordet eller så, och så kopplar du in den till telefonen och spelar in i en app från RØDE – himla smidigt! Dock har alla filmer jag lagt upp som jag gjort med min Lumix ljud taget direkt från kameran, har inte använt min mic i dem 🙂

  • Reply
   Sandra
   17 november, 2016 at 15:52

   Hej Rania, tack för ditt snabba svar 🙂 inser att jag använt ordet ”zooma” felaktigt (menade foka), det är när jag pratar framför kameran som objektivet först har mig i fokus men efter ett tag övergår till väggen bakom (superirriterande när en försöker vlogga på stan) men förstår nu att det nog har med mitt objektiv att göra! Jag har köpt till ett fast 50mm som är suuuperbra när jag fotar, det sitter nästan alltid på kameran och tänkte inte ens på att byta till kitobjektivet när jag började filma (det tar ju med mer runtom också). Ska testa med det istället och hoppas på bättre ljud/fokus 🙂

   Tusen tack för mic-tipset, det löser ju mina bryderier! En sån får det bli helt enkelt. Tack så mycket Rania ???

   • Reply
    Rania {Rowan Tree}
    19 november, 2016 at 09:09

    Oj nu såg jag att du hade svarat haha. Ja jag blev lite förvirrad av ordvalet men då är jag med. Det där med fokus är jobbigt men i bra ljusförhållande tycker jag det är smidigt att använda ansiktsigenkänning när man ska filma sig själv / blogga 😀 Kitobjektivet är super för det ändamålet, 50mm är ju aningens tight. Det är lite jobbigt att behöva växla när man ska fota filma men så värt det i slutändan!

    Så lite så 😀

  • Reply
   Rania {Rowan Tree}
   19 november, 2016 at 09:07

   Snabb uppdatering kring din fråga om kameran: Igår råkade jag nämligen ändra ett reglage som kanske gav mig samma problem som du har. På kamerans ovansida finns det ett vred för manuell fokus, Af-C och AF-S. Jag kör alltid på AF-S (om jag inte fokuserar manuellt förstås). Men däremot har jag ju att den ska fokusera mer ansiktsigenkänning och då måste den ju ändå aktivt söka fokus och det är inget jag upplever hörs alls i filmerna så är fortfarande nyfiken på din optik 🙂

 • Reply
  Paulina Gunnardo
  19 november, 2016 at 21:54

  Va roligt med allt som händer! 🙂 Grattis till uppdragen!

  • Reply
   Sandra
   21 november, 2016 at 20:15

   Tack Paulina! Ja det känns jättekul och som att det i alla fall händer något på jobbfronten 🙂

  Leave a Reply