Inspirational

What I learned from blogging full time

Det är dags att sammanfatta juni, aka min stora bloggmånad. Med ett väldigt ambitiöst schema satte jag igång experimentet ”Leva på bloggen i en månad” och blev både en och fem lärdomar rikare. Och hur gick det med statistiken? Låt oss ta en titt!

What did I do?

Först en snabb recap: Jag skulle ha börjat jobba för ett företag 1 juni men det drog ut på tiden så jag bestämde mig för att satsa min tid på bloggen. Jag styrde direkt upp ett nytt tema (som jag suktat efter sen Linda tipsade om det förra året), som jag tyckte gav bloggen en helt annan look och professionalitet. Jag förtydligade mina grundpelare och kategorier: Fashion behind the scenes, Parisian life, Inspirational, My work och Travel.

How did I do it?

Utefter de nya kategorierna bestämde jag hur många procent varje grundpelare skulle stå för innehållsmässigt i bloggen och styrde upp en inläggskalender (eller editorial calendar, lite fräsigare på engelska). Jag ville publicera två inlägg per dag måndag – torsdag och ett inlägg fredag – söndag och kunde därför räkna ut att jag behövde 47 inlägg. Jag kunde redan från start sätta mig och brainstorma fram så många inläggsuppslag och planerade sedan varje söndag utefter det. Ibland kändes inte vissa uppslag rätt eller tiden var för knapp så då ändrade jag om i kalendern.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

When did I do it?

Man kan säga så här: en blogg (precis som ett eget företag) tar aldrig slut. Man kan alltid göra något. I snitt la jag runt 6-8 h om dagen på bloggen och då ägnade jag mig åt dessa aktiviteter; skriva texter/sourca material, fota, arrangera flatlays/besöka ställen att rapportera om, redigera bilder, filma video, bygga upp bloggens andra kanaler och andra ”back office” grejer. Och då är inte ens den här bloggen speciellt stor 🙂

bloggstrategi_sandranicole_blogg

How did it go?!

Ja bloggmånadens resultat går ju att se på många sätt. Men om vi ska ta mitt yttersta mål, att jag skulle kunna leva på bloggen så failade jag ganska rejält. Trots att jag har några företag på gång som vill göra samarbeten med mig så borde jag ha lagt mycket MER tid på att jaga partners och samarbeten. Eller på att göra inspirationsuppslag med annonslänkar – jag gör ju dem ändå (midsommarklänningstipsen var ett av de mest populära inläggen!) men jag är lite feg. Det känns konstigt att jag ska tjäna pengar om ni köper något jag tipsar om, men om det är det sättet jag kan få betalt för att få tipsa och inspirera (och då i slutändan kunna leva på att blogga) så kanske jag måste acceptera det? Sen hade jag inte fått speciellt mycket betalt ändå, då man får korvören utbetalt om man inte har lika stor trafik som Kenza. Typ.

Men trafiken då? Ja! Där är jag desto mer glad och nöjd. I början av året hade jag som mål att komma upp i 3000 läsare per månad, och jag knep det nästan!! 2909 unika besökare hade jag i juni, något som jag ändå får tycka är stort. Vi kan kika på lite statistik för den som gillar det:

Besökare

 • 2909 unika besökare
 • 5367 visningar

Besöksländer:

 1. Sverige
 2. Frankrike
 3. USA
 4. Storbritannien
 5. Spanien
 6. Tyskland

Jag lyckades publicera 41 inlägg totalt då jag blev lite ”latare” under midsommarveckan i Sverige (det var så mycket som skulle hinnas med, samtidigt som jag behövde sova 10h per natt tyckte min kropp). Här kommer de tio bästa inläggen rangordnat!

 1. 10 things you hate about living in Paris
 2. Att våga: juni månad lever jag på bloggen
 3. Even miracles take a little time
 4. 10 things you love about living in Paris
 5. Interview with the designer behind Heeds shoes
 6. Monthly Makers – diy dress
 7. Tips midsummer dresses
 8. Three qualities you need to succeed in fashion
 9. Wedding and family time
 10. A weekend filled with love

Jätteintressant att ett inlägg om hur jobbigt det kan vara i Paris hamnade överst 🙂 I övrigt verkar ni ha gillat Parisliv, mitt arbete och lite fashion behind the scenes.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

What now?

Vad tar jag då med mig från detta? Jo, att bygga en blogg tar tid. Nu har jag ändå hållit på i mer än ett år men nu börjar min vision av bloggen verkligen ta form. Jag vill att det här stället dels ska inspirera och göra andra glada och dels visa vem jag är och vad jag kan. OCH det ska vara så tydligt som möjligt. 

Jag har också insett att det gäller att lägga nästan lika mycket tid på att sprida bloggen som att producera materialet. Det har jag ju förstått till viss del innan men inte så HÄR mycket. Och det leder mig in på vad jag tänkte göra härnäst!

Mitt mål när jag nu kommer att börja jobba är att producera 4-5 blogginlägg i veckan för en mer normal rutin. Så ni kan fortsätta kika in här titt som tätt! Måndagar är skrivet i sten, likaså torsdagar och söndagar och däremellan kommer lite material då och då. MEN, viktigt för mig kommer bli kvaliteten på dessa inlägg. Då de blir färre vill jag verkligen att de ska kännas riktigt inspirerande och med mycket gottigheter i sig. Som ett härligt magasin, i princip. Jag vill också passa på att tacka er som stöttat och peppat under bloggmånaden och hoppas kunna stötta och peppa er tillbaka när ni sätter ut på era drömmars strövtåg. Har du någon feedback eller fråga så kommentera gärna!

Och du, se till att följa mig på instagram! Där har jag dragit igång nästa strukturering och kommer lägga upp Parisliv och annat gottigt ofta.

 

Translation: I’m done with my ”living on the blog month” and I’ve learned tons from blogging full time: 1. you got to put a lot of time into finding partners to actually financially fund your blog 2. Almost as much time as into spreading it, not only creating content! 3. I might have posted a little bit too often and will now post 4-5 times a week. So make sure to check back often! My goal is to make the posts high in quality, like a magazine 🙂 And make sure to follow me on instagram! If you have any feedback, please let me know in the comments!

0

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply
  Resfredag
  7 juli, 2016 at 19:39

  Intressant och inspirerande!

  • Reply
   Sandra
   7 juli, 2016 at 20:13

   Kul att höra! 🙂

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  7 juli, 2016 at 19:41

  Åh vilket spännande inlägg! Jag har tidigare bloggat på heltid men var inte jätteduktig på det där med strukturer. Kände också att jag borde varit duktigare på att kontakta möjliga samarbetspartners men tror att det failade lite på tiden. Det hanns nästan inte med eftersom blogga tar så sjuhuukt mycket tid, i alla fall om en vill lägga upp två kvalitativa inlägg om dagen. Jätteroligt att se hur du gjorde och hur du tänkte kring hela grejen 🙂

 • Reply
  Paulina Gunnardo
  7 juli, 2016 at 19:52

  Jätteintressant läsning! Bra lärdomar att ha med sig i fortsatt bloggande! Tack för att du delade med dig 🙂

 • Reply
  Cathinka
  7 juli, 2016 at 20:00

  Vad spännande att läsa och grattis till din måluppfyllelse!//Tinka

  • Reply
   Sandra
   7 juli, 2016 at 20:13

   Tack Tinka, det värmer! 🙂

 • Reply
  Kattas Betraktelser
  7 juli, 2016 at 20:08

  Intressant

 • Reply
  ISA
  7 juli, 2016 at 22:49

  vad spännande att få läsa analysen, du har verkligen satsat all in! KUL att det gav resultat med :)) skulle du kunna jobba full time med bloggen i framtiden? alltså om det gick runt ekonomiskt osv.

  • Reply
   Sandra
   8 juli, 2016 at 19:49

   Vad roligt att du uppskattar det Isa! ja, om det gick runt så hade jag älskat att ha det som jobb, jag vill ju köra på med mitt egna designföretag också så då hade det ju varit perfekt 🙂 men som sagt, det tar nog ett tag att ta sig dit 🙂

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  8 juli, 2016 at 06:11

  Så roligt att du delar med dig av detta – inspirerande och lärorikt för oss fellow bloggare! Sen tänkte jag på en grej, kanske juni inte är bästa månaden för att se hur statistiken ökar – eftersom det brukar vara en sån sommarmånad som all trafik generellt gå ner? Så kanske har det till och med större effekt på lång sikt än vad du kan se just nu 😉

  • Reply
   Sandra
   8 juli, 2016 at 19:51

   Jättekul att det är uppskattat 🙂 sån kanske det är, det vore ju ännu roligare så klart! Jag har hört att det brukar gå ner under sommaren och så var det för mig förra året iaf. Får se vad som händer nu framöver 🙂

 • Reply
  Lovisa
  8 juli, 2016 at 10:46

  Vilket härligt och inspirerande inlägg! Kul att du vågade satsa så mycket 🙂

  • Reply
   Sandra
   8 juli, 2016 at 19:51

   Roligt att det inspirerar Lovisa! Ja det kändes rätt 🙂

 • Reply
  Marias Memoarer
  8 juli, 2016 at 17:51

  Vad häftigt, bra jobbat! 🙂 Jag tycker jag sätter ner så mycket tid på bloggen redan, men ändå hinner jag inte med allt jag vill med bloggen. Sen finns det ju andra saker i vardagen jag behöver få gjort också.. Men jag skulle ju ha ganska bra förutsättningar att göra ungefär som du, men kanske inte riktigt heltid, typ 70%..? För det enda jobb jag har i sommar är att hoppa in som vikarie, ibland kan det gå veckor utan ett enda skift.. Jag borde kanske skapa en struktur i stil som du gjorde, eftersom jag tror att jag inte jobbar på ett särskilt effektivt sätt med bloggen. Jag tenderar att jobba långsamt helt enkelt, så var det med studierna också… Tack för inspirationen! 🙂

  • Reply
   Sandra
   8 juli, 2016 at 19:53

   Tack! Ja mitt bästa tips är verkligen att strukturera upp det, annars känner jag mig helt vilse. Du kanske ska passa på nu då om det funkar med vikariejobbet? Om du är sugen! 🙂 En liten sommarutmaning!

 • Reply
  Christine's Stories
  8 juli, 2016 at 19:28

  Jag tror som Jenn, att juni inte är den bästa månaden. Hade du kört full fräs någon ”sitta inne och uggla för att det är så jävla kallt och mörkt”-månad så hade det går ännu bättre. Men kul att läsa en liten sammanfattning och utvärdering. Tycker att du gör ett kanonjobb med din blogg.

  Förresten, roligt sammanträffande att du hyr lägenheten av en av mina bästa vänner i Paris. När jag var där sist så berättade Natalie om lägenheten hon köpt och att hon hittat så bra hyresgäster. Svenskar, killen jobbar i Luxemburg (hade läst det någonstans), tjejen bloggar och har pluggat design. Sedan började jag fundera och kom att tänka på du skrivit någonstans att er hyresvärd var svensk. Jag bara ”heter hon Sandra Nicole?”. Ja, så var det tydligen! Ibland är den svenska världen i Paris liten 😉

  • Reply
   Sandra
   8 juli, 2016 at 19:57

   Tänk om det vore så! Måste testa senare i höst också 🙂 Tack så mycket, det är jättekul att höra!

   Haha nämen så tokigt!! Det ÄR verkligen en liten värld! Natalie är en grym hyresvärd kan jag säga, så himla skönt att ha en svensk (och just henne) som hyresvärd. Koll på allt och inga konstigheter 🙂 kul att ni är kompisar!

 • Reply
  Emmi i Spanien - explorista.se
  9 juli, 2016 at 20:56

  Intressant att läsa! Det tar verkligen tid att bygga en blogg och ibland förstår man inte varför man vissa dagar när man inte publicerar något har fler läsare än då man publicerar ett bra och genomtänkt inlägg… Snygg är din blogg iaf, har precis hittat hit och ska fortsätta kolla vidare! 😀

  • Reply
   Sandra
   10 juli, 2016 at 11:48

   Kul att höra Emmi! Nä ibland känns det verkligen som roulette typ 🙂 tack så mycket för din fina feedback, jättekul att det lockar till att läsa mer!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  10 juli, 2016 at 11:29

  Intressant att läsa om! Vi jobbar själva hårt på vår blogg just nu och då tänker man kring såna här saker jämt! Om man vill bygga upp en bra blogg tar det tid! och jag håller med, det finns ALLTID något att göra… 😉

  • Reply
   Sandra
   10 juli, 2016 at 11:47

   Hej Helena! Ja du hade rätt, din kommentar hade fastnat i spamfiltret, sorry för detta! Det brukar inte hända. Men bra att du var uppmärksam 🙂 Det tar verkligen tid att bygga upp en blogg! Tur att det är superkul att jobba med iaf 😉

 • Reply
  Helena FREEDOMtravel
  10 juli, 2016 at 11:31

  Kom min kommentar inte fram…? Skräpposten…? (Provar nu utan att fylla i bloggadressen…)

 • Reply
  Karin Fitness & Hälsa
  10 juli, 2016 at 23:37

  Intressant att läsa om din satsning! Tycker du verkar ha fått bra insikter och har en klok plan framåt!

  • Reply
   Sandra
   11 juli, 2016 at 10:00

   Tack Karin! Ja det gav verkligen en aha-upplevelse och förhoppningsvis funkar planen framåt också 🙂

 • Reply
  Emma
  12 juli, 2016 at 22:18

  Riktigt intressant inlägg! Jag har bloggat sedan 2011 men har först nu den senaste månaden fått samarbeten. Som du säger tar det tid, mycket tid. Det gäller att man tycker att det är kul. Fin blogg du har förresten <3

  • Reply
   Sandra
   13 juli, 2016 at 21:58

   Ja det tar verkligen tid! Men som tur är, är det ju superkul ja 🙂 tack så mycket, det värmer Emma! <3

 • Reply
  Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
  30 juli, 2016 at 15:20

  Vilket roligt och häftigt projekt 😀

 • Reply
  Jeanette
  3 augusti, 2016 at 18:38

  Det tar verkligen mycket tid att bygga upp en blogg. Själv är jag väldigt tacksam att jag i juni och juli har lyckats få mycket mer sidvisningar månadsvis från runt 1000 till dryga 3000 och mina följare på både Instagram och Twitter har ökat en del. Har ändå inte kunnat ägna lika mycket åt att skriva nya inlägg i det sista, men har istället promotat bloggen på social media.

  • Reply
   Sandra
   4 augusti, 2016 at 09:40

   Det gör det verkligen! Kul att höra att du fått fler visningar genom en annan taktik, vi producerar ju bra material så smart att promota det lite mer 🙂

 • Reply
  Fie
  10 augusti, 2016 at 07:34

  Är i startgroparna med blogg och ditt tema är precis vad jag letat efter. Vad heter det? Vilken fin och inspirerande sida du har 🙂

  • Reply
   Sandra
   11 augusti, 2016 at 22:31

   Tack Fie! Det är från Solopine.com 🙂

  Leave a Reply