Visst är det egentliga brytet i kalenderåret nu? Det känns mer naturligt med en nystart inför stundande höst, när man (förhoppningsvis) är utvilad efter en lång sommar och börjar känna kreativ glädje igen.

I år tänkte jag faktiskt ha ett höstlöfte t om - inte ett tvingade nyårslöfte utan ett uppmuntrande löfte till mig själv. Jag ska gå på fler museum och utställningar! Det lär inte bli svårt att slå förra årets, men jag vill gärna se något minst varannan vecka. Det är en av de bästa inspirationerna som finns, och verkligen en motpol till allt annat.

Den här veckan var jag faktiskt och såg två utställningar på Göteborgs konstmuseum, Barbro Östlihns New York Imprint och uställningen Mörkrum/svartklubb på Hasselblad center. Man kan gå på båda för 60kr, eller så köper man ett årskort (obs, de gäller dock per vanligt kalenderår - men det är ändå många månader kvar!).

Förförra veckan såg jag Humanism på Sven-Harrys i vasaparken i Stockholm. Den träffade mig så, med tanke på valet som stundar och det var där och då precis det jag behövde i form av påminnelse om vad som är viktigt här i livet. Jag rekommenderar alla tre utställningar, gå och se om ni får chansen!

Ett annat tips på ämnet, som faktiskt finns på Netflix är serien Abstract: The art of Design. Jag upptäckte härom sistens att det kommit ut en andra säsong. Jag kan verkligen rekommendera de två avsnitt vi såg - Ruth Carter som är Oscarsbelönad kostymör och Olafur Eliasson som skapar sensoriska installationer. Ruth nämnde i sitt avsnitt att hon aldrig funnit sig i de vanliga religionerna, men i ett möte med Oprah fastnat för något som hon hade sagt - art is pray. Och därefter bestämt sig för att konst är hennes religion. Om jag någonsin skulle anamma en religion, så är det också konsten.

Vad har du för höstlöfte i år?