Det här inlägget innehåller adlinks!

Hola tisdag! Den här dagen har känts meeeegalång. När jag inte träffar någon på dagarna så går jag här i min lilla bubbla och tänker, tänker och TÄNKER. Det blir jobbigt med alla tankar till slut: för tankar blir till idéer, som blir till projekt som blir till prestationsångest (inte alltid, men ofta) som blir till oro och ännu mera ångest. GAH. Ibland är jag alldeles för bra på att idéspruta grejer och liiiiite för dålig att säga "nej, inte nu, det finns inte plats: foka på det du redan gör!". (Anlita mig för idespruteprojekt någon så blir det winwin liksom?!)

I vilket fall. Jag påbörjade ett nytt projekt idag (facepalm, I know), mitt bland kundprojekt och "lära-känna-min-nya-vardag"-grejen. Lightroom. Jag har mått lite dåligt över de grå och trista bilder jag laddat upp här det senaste sedan jag slutade med att lägga på filter i appen VSCO varje gång jag skulle blogga (omständigt to say the least). Så att lära sig lightroom åkte högst upp på listan, även om det inte alls är prio. Men sån är jag ibland.

Jag har googlat och tänkte närmast köpa på mig Emily Dahls kurser i Lightroom, men ännu finns inte budgeten till det (eller den kanske fanns men igår hittade jag mitt första fabric till min minikollektion och det kostade 120€ #oooops) så jag fick hitta en annan väg så länge. Skillshare. Detta underbara skillshare!

Vad är skillshare dårå?

Det är ett megabra forum där man blir medlem och får tillgång till 10 000 kurser i aaaaallllttmegamöjligt! Typ hur du tar snygga matfotobilder, blir bra på instagram, lär dig sticka, SEO, marknadsföring via Pinterest, personal branding och så vidare. Det är som namnet viskar om, medlemmar kan lägga upp egna kurser (share the skill) men det finns också proffskurser av branschfolk. Sjukt bra! Och för din första månad betalar du 10kr (eller 0.99 dollar). Sedan kostar det 9 eller 12 dollar i månaden beroende på om du vill betala per månad eller för ett helt år. Det här är andra gången jag är medlem för att jag bara ÄLSKAR att lära mig saker - i den ideala av världar hade jag gått en skillsharekurs per vecka.

Men om jag också vill ha skillshare?

Så här fiffigt då, i och med att jag är medlem kan jag ragga nya medlemmar och ge dem hela TRE månader för 0.99 dollares (och det betyder i såfall att jag får en extra gratismånad som tack för tipset) så blir ni sugna så signa upp er här! (<--- jättemycket adlink)

Vill ni se mitt första försök i lightroom då? Klart ni vill! Så här blev några bortglömda bilder syrran tog på mig och min egensydda sammetskreation på Lauras bröllis. Inget wow eller så, men jag fattade HUR man la på ett filter och HUR man exporterade och grejer. Det är rätt annorlunda Photoshop må jag säga, men det verkar också vara extremt tidssparande så hoppas verkligen på under här.

 Ska givetvis uppdatera er kring hur det går! Tänk, om ett år kanske jag är ashaj på Lightroom och bara smashar upp snajsiga bilder här på bloggen!

Ps: Fan vad jag älskar den här klänningen alltså. Inte ofta jag blir så nöjd med något, men den här krävde blod, svett och tårar och var SÅ jävla värd det ds