Hej måndag! Jag är tillbaka i Paris efter en intensiv och rolig helg i Stockholm. Det som tog mig (och Oscar) dit var ju årets bloggkonferens, BBCON! Vi passade på att förena nytta med nöje och bokade den här helgen för längesedan (på den tiden jag inte var en utfattig, nyexad student) och i fredags var det äntligen dags att styra kosan mot El Stockholmo! Efter rejält flygtrassel då SAS ställer in morgonflyget (och bokar om mig på världens ruttnaste flyg typ 10 timmar senare, men böner och tårar gör att jag hustlar till mig en plats på nästa direktflyg i business, Score!) så landade jag till slut i Stockholm och checkade in på HTL Upplandsgatan och mötte upp Oscar som flugit in från Luxemburg tidigare. Men mer om Stockholm i ett annat inlägg, här ska frossas i BBCON16!

På lördagsmorgonen var det nämligen pangpremiär för Better Bloggers Conference, en konferens arrangerad av världens grymmaste blogmama Linda - grundare av hela Better Bloggers. Jag har bara superlativ att strössla över Linda som styr ihop ett så här gigantiskt och superinspirerande event med fantastiska talare och mycket matnyttig kunskap specifikt för bloggare eller de minimediahus som en blogg faktiskt är. Från start till slut genomsyrades eventet av hur viktigt det är att ta bloggare, eller digital influencers på allvar. Det är en ny yrkeskategori att räkna med!

Något som verkligen fastnade hos mig var det här med hur mycket en bloggare faktiskt gör - vi skriver texter, stylar stilleben, fotar, redigerar bilder, marknadsför, sköter alla sociala mediekanaler - allt i ett litet enmans-mediahus! Och även hur viktigt det är att ta sig själv och allt det jobb man lägger ned på allvar. Efter att ha lyssnat till Underbara Clara och Annakarins föreläsning om digitala entreprenörer och Annakarins superintressanta forskning kring ämnet, hur Sandra Beijer kräver att få vara en del av hur ett bloggsamarbete ska se ut (då blir det mer trovärdigt!) och Maria Bååth beskriver hur hon proffsigt ger offerter även till oseriösa aktörer som hör av sig och vill ha gratisreklam trillade verkligen polletten ner - dags att ta min blogg och det jobb jag lägger ner på den på allvar, sticka ut hakan lite och kalla mig själv för proffsbloggare.

Vi matades med så mycket bra saker, men här är de punkter jag verkligen ska fokusera på framöver för att få min blogg att växa:

  • Nisch och tydlig profil! Det upprepades i flera föreläsningar om hur viktigt det är med en smalare nisch nu när det finns så många bloggar där ute. Jag smider på mina hörnstenar av den här bloggen och vässar till den!
  • Professionalitet - dags att organisera bloggen på riktigt, att ha ett redaktionellt tänk och använda facktermer för att höja värdet på mitt arbete (både för mig själv och andra!)
  • Rörligt nästa - United Screens föreläste och visade väldigt intressanta siffror för youtubekanaler de senaste åren. Det viktigaste på Youtube är också nisch, bra ljud och att hålla en frekvens - lägg upp vid samma tid och håll frekvensen (en gång i veckan eller i månaden eller dylikt).
  • Bjud på dig själv i bild - återigen måste jag se till att hamna på fler bilder som läggs upp - ni läsare ska ju veta vem det är som skriver bakom tangentbordet! #merselfies

Jag blev även intervjuad av Metro om bloggare, en liten videointervju som ska komma upp i mitten av juni på sajten - himla kul! Länkar givetvis till den när det närmar sig.

Det är verkligen svårt att sammanfatta ett så matigt event, men jag väljer att avsluta med mina poddfavoriter - Josefin & Vanja livepoddade ju nämligen som avslutning! En mycket bra podd om hur man får sin blogg att växa och som vanligt med en rejäl dos av energi från dessa damer. Och efteråt vågade jag mig fram och bad om en bild tillsammans med Josefin, Vanja och Linda. Triss i inspirerande bloggstars och ett nypa-sig-i-armen-ögonblick! <3

bloggstjarnor_deluxe_heart_emojis
josefin_vanja_linda_iggy_podd_betterbloggers_sandranicole

Vanjas lilla Iggy och Niklas hamnade på bild också, oerhört charmig fotosekvens!

betterbloggers_bbcon_bbcon16_bloggare sandranicole_betterbloggers_photobooth

*Slänger ödmjuk i papperskorgen*

annakarin_underbaraclara_betterbloggers_bbcon16

Underbara Clara och Annakarin lyckades jag också fånga!

bbcon16

Tack för i år bästa BBCON!

 

Translation: This weekend me and Oscar went to Stockholm, for business AND pleasure. I went to a great blogger's conference and am really stoked to up my blogging game now. I also got interviewed by Metro and met other really inspiring bloggers. You'll see a few tweaks and changes quite soon, stay tuned!