Så här i skördetider kanske man har sett bilder på rågkransar eller vete som hängs inomhus som dekoration. Det är något som människan gjort länge och då inte bara för dekoration utan av skäl grundade i folktro och religion. Det lite mer avancerade hantverket Halmslöjd ligger nära till hands, och trots att det inte legat i trend på många år känns tiden inne för en renässans.

Det senaste har jag dock sett halmslöjd dyka upp i oanade sammanhang - nämligen hos Goossens Paris, en ateljé som Chanel äger och hos märket Lemaire. Den gemensamma nämnaren är designern Emma Bruschi som beskriver sig själv som en lantbrukande designer. Hon har valt att använda sig av råghalm som hon odlar själv och kan skapa en sorts virkad textil av. Det tvingar henne att fokusera på ett verk i taget, och att gå långsamt framåt. I dagens hetsiga modevärld är detta enormt inspirerande och så vackert.

Här kan du läsa mer om Emma Bruschi och hennes idéer och se till att spana in hennes instagram nedan för att få se fler fantastiska skapelser!