Igår strosade vi runt i Marais, utan direkta mål och njöt av den parisiska solen. Vi tittade in i flera bra butiker som jag tänkte jag skulle tipsa eventuella parisbesökare om!  
Vi började vår shoppingtur på COS på Rue des Rosiers då en del av gänget jobbar där och de andra delarna är fans. Jag hittade ett par finfina sandaler på rean och vips var min semestergarderob komplett. Lycka! (Materiell, men ändå!)

  
Sedan fortsatte vi till Sandros stockbutik på 26 Rue de Sévigné, där äldre kollektioner säljs ut för bra priser. Efter lite strosande var vi ganska nära Merci på boulevard beaumarchais, och den affären bör man givetvis inte missa. 

 
 
Precis brevid Merci ligger en barnaffär vid namn Bonton på 5 boulevard des filles du calvaire, fylld med fina barnkläder och skoj. T ex en fotoautomat som man kan klämma in fem tjejer i och ta en groupie. Väldigt kul!
Vid det här laget var det dags för kaffepaus i solen. Vi gjorde alltså uteserveringspremiär, utan värmelampor, den 6:e februari!! 
Just där vi kaffestoppat låg en affär vid namn Papier Tigre (5 rue des filles du Calvaire, ej boulevarden alltså), med massa fräsiga papperstillbehör, doftljus, kortlekar, badges att sy på kläderna (Beatles! ZZ Top!) osv. Väldigt värd ett besök den med. 

  
  
Strax därefter tittade vi in i en succulent1 och kaktusbutik. Blev sugen på att köpa med en fem-tjugo stycken hem.
I närheten av kaktusbutiken dök vi in på en väldigt trevlig prylbutik vid namn Bibi Idea shop på 35 Rue de Bretagne.
Vi gick därefter in på en klassisk fransk matmarknad (Marché des enfants rouge) och magarna kurrade en del. Ganska snabbt beståmde vi oss för att käka och på ren chans valde vi Manfred på 1 Rue Réaumur. Ett lyckodrag! Bra mat, happy hour och sådär fransk lite halvretro inredning. 

  
Efter att vi var mer än mätta och belåtna styrde vi mot det egentliga målet, bok/printhandeln Ofr. som ligger väldigt nära Republique (20 Rue Dupetit-Thouars). Vilken bokhandel! Massa fina och spännande böcker och en hel del roliga limiterade print. Och mycket trevlig personal som sippade på drinkar. 

  
När vi så köpt upp halva butiken blev lägenheten målet och tjejerna tittade in på trevliga inredningsbutiken Fleux, också ett tips! Föeux och fleux 2 hittar ni på gatan 39 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie. 
Kvällen avslutades med en middag på La Favorite på Rue de Rivoli, en mysig och ombloggad restaurang med klassiskt svartvitt golv och kakel på väggarna. Pizzorna kan starkt rekommenderas, men skippa burgaren.