And they're from totally different worlds.

Parfymreklamer kan vara något av det svåraste att producera utan att det blir cringeworthy, men de är ändå extremt intressanta att bevaka då flera modehus överlever på sina parfymer (och väskor) och stora summor pengar läggs på produktionen. Parfymreklamerna är ofta en liten trendrapport i sig om hur märket i fråga ser sig själva, världen och människorna i den. Det är med andra ord alltid lika spännande att analysera nya parfymreklamer och höststart brukar vara en parfymfylld tid.

Förra veckan gick jag förbi en reklam på stan för Diesels nya herrparfym Bad. Sloganen är I'm the mistake you love to make... "Wow!" Tänkte jag. "Fuckboys har fått en egen doft nu också!". Sen såg jag reklamen rulla förbi i mitt flöde och jag höll på att avlida av skratt. Det här är tydligen den moderna mannen (och kvinnan?) enligt Diesel:

Ganska talande att de döpt parfymen till bad, för ja jäklar det här var bad! (Sorry, kunde inte låta bli!)

Några dagar efter släppte Kenzo också sin nya parfym för kvinnor där de visar upp en lite annan bild av den moderna kvinnan:

Damernas, Vogue och flera vänner i min feed ställde sig i hyllningskören och många utbrast "den här måste jag ha!". För vem har inte drömt om att flippa som hon gör? Att inte vara någon annan till lags utan att bara köra sitt race! Ja, det är en helt fantastisk video regisserad av Spike Jonze.

Dock återstår en fråga: är det tänkt att de män som Diesel är ute efter och kvinnor som Kenzo vänder sig till ska dejta? Bör vi vara oroliga för framtida reproduktionsproblem?