Paris Parisian Life

Summer in Paris – Paris plage

Hej vänner! Hoppas ni mår bra denna onsdag. Vilka grymma energitips ni gav på måndags-inlägget! Jag ska se till att sammanställa alla i ett inlägg så att fler får se era knep. Idag är det som sagt onsdag och jag är ledig. Jag startade dagen med lite jobb för min egen firmas räkning och annat adminjobb, följt av städning men snaaart, jättesnaaaart ska jag få gå ut och leka med en kompis. Typ så känns det haha.

Jag tänkte också visa lite bilder från helgen när två kära vänner från Amsterdam var här på besök. Det var pangvarmt en av dagarna och vi testade att besöka Paris låtsasbeach – ja det finns faktiskt tre sådana här! Paris stora nackdel är ju att det är lååångt (två timmar) till havet så i augusti flyr ungefär varenda person staden. Det blir ganska tyst och tomt. Men också lite skönt! Och är man kvar här får man försöka njuta av sommaren på andra sätt. Det finns flera piscines (pooler) och så då dessa tre för sommaren uppbyggda aktivitetsområden. Vi testade Le bassin de la Villette som ligger närmast vår lägenhet.

street art parisVi gick längs med gatan Rue La Fayette för att komma dit och såg snajdig gatukonst.

Quai de valmy

paris plage basin de la villetteTills vi kom fram till Quai de Seine och Basin de la Villette och såg alla fina färgglada parasoller poppa upp!

Paris Plage bassin de la villetteEtt tappert bakisgäng var vi.Paris plageVi lyckades paxa ett parasoll på sandområdet, bredvid tusen miljarders miljoner barnfamiljer. Men det fanns även minifotbollsspel, trampbåtar och andra grejer att hitta på. Caféer, restauranger och glass också såklart.

burgers bassin de la villetteEfter lite mer än en timma solande ekade dock magarna tomt och baksmällan kurerades med en hamburgare på närliggande resto. Mycket härlig eftermiddag! Ni kan läsa mer om Paris Plage här.

Translation: this weekend I had my dear friends from Amsterdam here visiting me. Amongst other things we went to Paris plage, fake beaches the city has built around the city filled with activities. We tried the one near Quai de Seine and Bassin de la Villette, it was quite nice! Read more about Paris plage here.

 

0

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Lovisa
  10 augusti, 2016 at 19:10

  Så kul att de fixar sådana områden! Paris kan lätt bli olidligt varmt annars ju. 🙂

  • Reply
   Sandra
   11 augusti, 2016 at 22:23

   Ja verkligen! Och tur att det blåste lite också, annars hade det varit jobbigt 😉

 • Reply
  Christine's Stories
  10 augusti, 2016 at 21:52

  Ja det är nog det som är mindre bra med Paris på sommaren. Det mest idealiska vore ju om staden låg intill havet, eller en sjö. Jag kan förresten tipsa om Parc Martin Luther King i 17:e. Du kan ta buss 31 direkt dit från Gare du Nord, eller 54 (minns inte exakt var er lägenhet låg men den gången jag var var där så har jag för mig att den låg ganska nära GdN…?) där man kan ligga och sola i bikini utan att bli avvisad av parkvakter. Dessutom ligger det i ett av Paris bästa områden <3

  • Reply
   Sandra
   11 augusti, 2016 at 22:23

   Exakt, det hade ju varit grymt!! Åh, tack för tipset, dit ska jag verkligen gå om det blir något mer fint väder att ta vara på i sommar 🙂 det är lite kallt här också nu faktiskt, men inte så illa som i Sverige. Japp, vi bor supernära GdN så bussen blir ju kanon!

 • Reply
  ISA
  12 augusti, 2016 at 14:37

  detta var ju SÅ otippat!! hade ingen aning om att det fanns sådana ställen i Parre. Härligt det måste varit ändå. Och om det där är era bakislooks så blir jag avis 😉 haha

  • Reply
   Sandra
   16 augusti, 2016 at 09:54

   Ja haha lite småkul att det poppar upp sandstränder lite här och var i Paris 🙂 haha njaa jag valde av strategiska skäl att inte vara med framför kameran 😉

  Leave a Reply